Project 240’’ – Ο παλαίμαχος

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 24 της Μέλης Μίχα. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

- Στεναχωρημένο σε βλέπω, γιατί;
- Κοίτα ποιος μιλάει! Εσύ που έγινες το κέντρο του ενδιαφέροντος όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα των νέων πάνω στη γη.
- Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία παρακαλώ, για γίνε πιο σαφής.
- Κάποτε εμένα που με βλέπεις ήμουν το καμάρι της οικογένειας. Με τοποθετούσαν σε περίοπτη θέση στο σαλόνι, είχα το δικό μου σπίτι, τη βιβλιοθήκη μου!


- Το γνωρίζω πολύ καλά αγαπητέ και το σέβομαι. Αναλογίστηκες όμως την εξέλιξη του ανθρώπου; Η τεχνολογία προσέφερε νέα εργαλεία και βοηθήματα στο αναγνωστικό κοινό. Το χαρτί δεν είναι το μόνο μέσο μεταφοράς γνώσης και πληροφορίας πια. Ένας καινούργιος κόσμος εδραιώνεται δυναμικά παγκοσμίως.
- Ακριβώς γι αυτό είμαι στεναχωρημένος, κανείς δεν μου δίνει σημασία, κανείς!
- Άκουσε με βρε κουτέ, η γνώση χάρη στα ηλεκτρονικά βιβλία έχει απελευθερωθεί. Οι πολίτες του κόσμου με την πλοήγηση στο διαδίκτυο ταξιδεύουν στις θάλασσες της γνώσης.
- Θέλεις να πεις ότι οτιδήποτε υπάρχει στο διαδίκτυο είναι αξιόλογο;
- Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο. Απεναντίας μάλιστα θα έλεγα ότι κυκλοφορούν και πολλά σκουπίδια. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνει το περιεχόμενο.
- Πολύπλοκα μου φαίνονται όλα αυτά.
- Αποφάσισα να σου κάνω ένα δώρο. Είσαι ένα πολύ σπάνιο βιβλίο. Θα σε σκανάρω και θα σε ανεβάσω στο διαδίκτυο, έτσι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν τη χαρά να σε διαβάσουν και να μοιραστούν με άλλους την εμπειρία τους.
- Ω, τι ωραίο ακούγεται αυτό, σε ευχαριστώ πολύ καλό μου PC.

Ο Δημήτριος Β. Κανελλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα όπου ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές στο Β΄ Γυμνάσιο Αρένων το 1973. Σπούδασε στην Μεγάλη Βρετανία όπου το 1978 αποφοίτησε από τη σχολή Αεροναυπηγών Μηχανικών του Παν/μίου  Μάντσεστερ.
Ακολούθησε ερευνητική εργασία στον τομέα της ρευστομηχανικής και  διδακτορικό δίπλωμα το 1982. Υπήρξε καθηγητής του ΤΕΙ Πειραιά όπου δίδαξε Μηχανική Ρευστών και Ήπιες Μορφές Ενέργειας.
Το 1985 προσελήφθη στη ΔΕΗ όπου εργάστηκε ως μελετητής μηχανικός σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Σήμερα είναι Διευθυντής στη ΔΕΗ-Ανανεώσιμες Α.Ε.

Το βιβλίο του με θέμα την Αιολική Ενέργεια εκδόθηκε το 2008 από τον Εκδοτικό Όμιλο ΙΩΝ.
Το παραμύθι του «Ο Κανελής γνωρίζει την Αθήνα» εκδόθηκε το 2013 από τις εκδόσεις ΣΑΙΤΑ.
Αγαπά τη φωτογραφία και δεν χάνει ευκαιρία να αποτυπώνει ηλεκτρονικά τον κόσμο στο φωτογραφικό του blog.


2 σχόλια:

  1. Ένας δροσερός άνεμος πνέει τώρα με τα γραπτά όλων μας να "πετάνε" ελεύθερα στο διαδίκτυο. Πολύ ωραία δοσμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας δροσερός άνεμος πνέει τώρα με τα γραπτά όλων μας να "πετάνε" ελεύθερα στο διαδίκτυο. Πολύ ωραία δοσμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή