Ας συστηθούμε

Όπως η πορεία της πτήσης μιας σαΐτας δεν μπορεί να προβλεφθεί και να προσδιοριστεί έτσι και η ιδέα για τη δημιουργία των Εκδόσεων Σαΐτα συνεχώς διαμορφώνεται και εμπλουτίζεται. 

Η ιδέα ξεπήδησε τον Ιούλιο του 2012 με πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία ενός διαδικτυακού χώρου όπου τα έργα νέων συγγραφέων θα συνομιλούν άμεσα, δωρεάν και ελεύθερα με το αναγνωστικό κοινό. Μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι Εκδόσεις Σαΐτα επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις Εκδότη-Συγγραφέα-Αναγνώστη, καλλιεργώντας τον πραγματικό διάλογο, την αλληλεπίδραση και την ουσιαστική επικοινωνία του έργου με τον αναγνώστη δίχως προϋποθέσεις και περιορισμούς.

Ο ισχυρός άνεμος της αγάπης για το βιβλίο,
το γλυκό αεράκι της δημιουργικότητας,
ο ζέφυρος της καινοτομίας,
ο σιρόκος της φαντασίας,
ο λεβάντες της επιμονής,
ο γραίγος του οράματος,
καθοδηγούν τη σαΐτα των Εκδόσεών μας.

Σας καλούμε λοιπόν να αφήσετε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα!

Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Φιλόλογος, Δημιουργός Εκδόσεων Σαΐτα

Ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1988 και μεγάλωσε στην Καβάλα. Απόφοιτος κλασικής φιλολογίας και ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας περί ελεύθερου ταξιδιού των βιβλίων πέρα από κάθε είδους όρια, δεσμεύσεις και περιορισμούς. Γι' αυτό από το 2012 στηρίζει το όραμα των Εκδόσεων Σαΐτα από τις οποίες κυκλοφορούν σε ελεύθερη ψηφιακή μορφή τα βιβλία του "Τάξη Δημιουργική με Φαντασία αρκετή", "Ο μαγικός σελιδοδείκτης", "Χαιρετίσματα & ευχές". Έχει εμπνευστεί τα "10 δικαιώματα του (μικρού) επισκέπτη ενός Μουσείου", ενώ έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο "Ένα ταξίδι... αλλιώς".

Αυτή τη στιγμή στο δυναμικό μας ανήκουν οι:

Μαρίνα Τζακώστα
Συντονίστρια Η Μαρίνα Τζακώστα είναι Καθηγήτρια Πρώτης Βαθμίδας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύεται στην γλωσσική ανάπτυξη και σε διάφορες εκφάνσεις της, συγκεκριμένα, την κατάκτηση και διδασκαλία της μητρικής ή των μητρικών γλωσσών, την εκμάθηση και διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας (ή των δεύτερων γλωσσών), τα προβλήματα λόγου, την ανάπτυξη και διδασκαλία των γλωσσικών ποικιλιών κυρίως σε μορφοφωνολογικό και πραγματολογικό επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικώς υπεύθυνη ή επιστημονική συνεργάτιδα. Έχει συγγράψει πάνω από 100 επιστημονικά άρθρα καθώς και επιμελημένους τόμους, βιβλία και εκπαιδευτικά υλικά.  

Ευρυδίκη Αμανατίδου
Συγγραφέας

Η Ευρυδίκη Αμανατίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Παρά το ότι σπούδασε νομικά, της αρέσει να παίζει με τις λέξεις, τα χαρτιά και τα μολύβια. Για του λόγου το αληθές, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τέσσερα μυθιστορήματά της και το παιδικό θεατρικό έργο "Ένα καπέλο για τον καθηγητή" που βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Έργα της που έχουν εκδοθεί: "Ένα καπέλο για τον καθηγητή" (Δελφίνι, 1993), "Στη Μεσόγειο κολυμπούν παράξενοι θεοί" (Βασιλείου, 2006), "Σιωπηλή πέτρα" (Μίνωας, 2007), "Η ακριβή ανάσα του νερού" (Μίνωας, 2009), "Ο φύλακας στο φάρο" (Μίνωας 2011), "Η πολιτεία που δεν είχε Χριστούγεννα", "Το αεράκι και η καμινάδα", "Ο ήλιος που έχασε το δρόμο του" (Σαΐτα, 2012).
Ιστολόγιο: http://evriam.blogspot.gr

Χρυσαυγή Δερζέκου 


Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής: Γλώσσα και γραμματισμός στην πρώιμη παιδική ηλικία» του Πανεπιστημίου Κρήτης και μία από τις συντελέστριες του πολύγλωσσου εκπαιδευτικού υλικού «Ποιος θα δώσει τέλος σ’ αυτήν την ιστορία» με θέμα το προσφυγικό.


Κατερίνα Ηλιοπούλου
Η Κατερίνα Ηλιοπούλου γεννήθηκε το 1987 στην Κοζάνη. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ακολούθησε τον Τομέα Μετάφρασης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Θεωρητική Γλωσσολογία στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σήμερα είναι Υποψήφια Διδακτόρισσα Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου εκπονεί διδακτορική διατριβή στη Φωνολογία, με ιδιαίτερη έμφαση στις φωνολογικές διαταραχές, ενώ παράλληλα εργάζεται στην έρευνα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως μεταφράστρια και ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών σε ενήλικες, στην ιδιωτική και στη δημόσια μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Γεωργία Παντελόγλου


Απόφοιτη που Παιδαγωγικού τμήματος Προσχολικής εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος  «Επιστήμες της Αγωγής: Γλώσσα και γραμματισμός  στην πρώιμη παιδική ηλικία»  του Πανεπιστημίου   Κρήτης.
Ειρήνη ΠλουμίδηΗ Ειρήνη Πλουμίδη ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Γλωσσολογία (2013-2017) και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Θεωρητική Γλωσσολογία (2017-2020) στο Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης. Eίναι Υποψήφια Διδάκτορας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην Θεωρητική Γλωσσολογία, την φωνολογική κατάκτηση και ανάπτυξη λόγου καθώς και στην φωνολογία των διαλέκτων της Ελληνικής. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων.


Κατερίνα Φραγκοπούλου
Η Κατερίνα Φραγκοπούλου είναι φιλόλογος-γλωσσολόγος. Εισήχθη δεύτερη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (2008) και αποφοίτησε τρίτη (2012). Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών έλαβε υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. Τον Νοέμβρη του 2012 έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Γλώσσα και τα Κείμενα», όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα θεωρητικής και εφαρμοσμένης γλωσσολογίας. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, εργάστηκε στο Εργαστήριο Μελέτης Νεοελληνικών Διαλέκτων του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κ.Ράλλης Αγγελικής και συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα «Μορφολογία και Γλωσσική Επαφή: Ελληνικές Διάλεκτοι σε επαφή με την Τουρκική και την Ιταλική». Το 2016 συνέχισε τις σπουδές της σε διδακτορικό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, όπου εκπονεί το διδακτορικό της στο χώρο της ψυχογλωσσολογίας-νευρογλωσσολογίας υπό την επίβλεψη της καθ. Ψυχογλωσσολογίας κ.Σπυρίδουλας Βαρλοκώστα. Για το διδακτορικό της έλαβε υποτροφία από το ΕΛ.Ι.Δ.Ε.Κ. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε δύο εκδοτικούς οίκους (Ροπή, Βακχικόν), ενώ την τωρινή περίοδο εργάζεται ως φιλόλογος στις εκδόσεις Αλεξάνδρεια ως εξωτερική συνεργάτιδα.

Στο παρελθόν συνεργάστηκαν μαζί μας οι: 

Αντωνία Αριστοδήμου
Καθηγήτρια, Μεταφράστρια
Υπεύθυνη Τμήματος Επιμέλειας των Εκδόσεων Σαΐτα

Η Αντωνία Αριστοδήμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε με σπουδές στον τομέα της επαγγελματικής μετάφρασης και του υποτιτλισμού. Εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας και ασχολείται με τη μετάφραση και την επιμέλεια κειμένων και παιδικών παραμυθιών και τον υποτιτλισμό. Παράλληλα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Α.Π. "Σπουδές στην Εκπαίδευση". Λατρεύει να βλέπει το "Πολικό Εξπρές" με τους μικρούς της μαθητές.
E-mail: antonia.aristodi [@] gmail [.] com

Δέσποινα Γεωργαντά
Φιλόλογος

Η Δέσποινα Γεωργαντά γεννήθηκε στη Ρόδο το 1983 και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Σήμερα διαμένει στη Λαμία, όπου και διδάσκει φιλολογικά μαθήματα σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Στο παρελθόν δούλεψε ως αρχαιολόγος στην ΙΔ’ ΕΠΚΑ. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το διάβασμα, της αρέσει ν’ ακούει μουσική, δεν κάνει καμία απόπειρα να μαγειρέψει γιατί φοβάται τις μαζικές δηλητηριάσεις και προσπαθεί να μάθει ό,τι αφορά τον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας. Αυτή την περίοδο ασχολείται με την κατασκευή δύο ιστοσελίδων αφιερωμένων στις δύο μεγάλες της αγάπες: την εκπαίδευση και την τεχνολογία.

Γιάννης Ζέρβας
Μεταφραστής

Ο Γιάννης Ζέρβας ζει στην Αθήνα και λατρεύει τα βιβλία. Είναι δηλαδή βιβλιοφάγος αλλά από τους πλέον φανατικούς. Του αρέσει να πειραματίζεται με τις γλώσσες και τις συμπεριφορές των ανθρώπων και να βλέπει πώς τα πειράματά του πηγαίνουν, ύστερα από μια καλή μέρα ανάγνωσης. Οι σπουδές του στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες της Παντείου του έδωσαν μια διαφορετική, πιο γλυκιά στάση προς τη ζωή την οποία προσπαθεί να κρατήσει κάθε μέρα ζωντανή μέσα του. Τα βιβλία τον διατηρούν πάντα σταθερό σε αυτή του την προσπάθεια. Οι άλλες σπουδές του έχουν να κάνουν με τη μετάφραση αλλά κυριότερα με τη διδασκαλία αυτών που λατρεύουν τα πειράματα και για αυτό προσπαθεί κάθε μέρα να μάθει ακόμα περισσότερα μέσω του μεγαλύτερου όλων των πειραμάτων: τη ζωή
E-mail: jhnzervas [@] yahoo [.] com

Εμμανουέλα Καμπουρίδου
Φιλόλογος

Η Εμμανουέλα Καμπουρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Μικρό παιδί μαγεύτηκε από το άρωμα της βιβλιοθήκης και βρέθηκε εκεί αμέτρητες φορές να ξεψαχνίζει τα ράφια της. Σπούδασε Ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μεγάλο της όνειρο είναι να διδάξω την Ελληνική ιστορία στα παιδιά με πολλούς και ζωντανούς τρόπους, να τους κάνει να την αγαπήσουν. Ξεκίνησε ως αρθρογράφος σε μια ιστοσελίδα νέων (plats.gr), ενώ βρέθηκε πρώτη φορά σε σχολική τάξη της Σικελίας για να περιγράψει με ζωντανές λέξεις και εικόνες  το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού, ως βοηθός Comenius.


Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης
Υπεύθυνος Τμήματος σελιδοποίησης των Εκδόσεων Σαΐτα

Ο Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994. Είναι φοιτητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Έχει πάρει μέρος σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Μεγαλύτερη διάκριση αποτελεί το πρώτο βραβείο στον πέμπτο πανελλήνιο διαγωνισμό παραμυθιού που είχε διοργανωθεί από το περιοδικό Kid’s Fan. Το «Λίκνο της Ζωής» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα που γράφει. Το «Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα» είναι η πρώτη του μεγαλόπνοη συγγραφική προσπάθεια και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον ιστοχώρο των Εκδόσεων Σαΐτα.
E-mail: minosathkar [@] yahoo [.] gr

Μαίρη Λαμπαδαρίου
Εικονογράφος

Η Μαίρη Λαμπαδαρίου γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1961. Αποφοιτώντας από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, γύρισε όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας ως Ανθυποπλοίαρχος σε ποντοπόρα πλοία, μέχρι που έγινε μητέρα το 1988. Έκτοτε ασχολείται με δημιουργίες που έχουν σχέση με τη διακόσμηση ξύλου, κεριού, γυαλιού και υφάσματος. Τον περισσότερο χρόνο πλέκει εργόχειρα και ερασιτεχνικά ασχολείται με την εικονογράφηση και τη ζωγραφική. Της αρέσει η περιήγηση στο Διαδίκτυο.
Ηλιάνα Μανδρανή
Μεταφράστρια

Η Ηλιάνα Μανδρανή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Αποφοίτησε από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονία. Επίσης, έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Εθνικό Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Τούρκικα. Ωστόσο, το πάθος ήταν ανέκαθεν η Αγγλική γλώσσα και η Αγγλική λογοτεχνία. Αυτή την περίοδο διαμένει στη Σκύρο, όπου διδάσκει Αγγλικά σε παιδιά και παράλληλα μεταφράζει ξενόγλωσση λογοτεχνία. Πριν λίγους μήνες έπεσε τυχαία πάνω στις Εκδόσεις Σαΐτα καθώς σέρφαρε στο ίντερνετ και αμέσως εμπνεύστηκε από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
E-mail: ili_mandrani [@] hotmail [.] com
Τίνα Μοσχόβη
Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, Μεταφράστρια
Υπεύθυνη Τμήματος Μετάφρασης των Εκδόσεων Σαΐτα

Η Τίνα Μοσχόβη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με  ειδίκευση στον υποτιτλισμό και τη μετάφραση κειμένων. Από μικρή με ένα βιβλίο στο χέρι ήταν. Και όπως όλες οι αγάπες, έτσι και η δική της για βιβλία εξελίχθηκε σε αγάπη για τη μετάφραση, εκεί γύρω στα φοιτητικά της χρόνια. Όμως δεν ξεχνάει και τη διδασκαλία Αγγλικών γι’ αυτό προσπαθεί να συνδυάζει και τα δύο και να ενημερώνεται συνεχώς με σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα.
Εκτός από Αγγλικά μιλάει πολύ καλά Γερμανικά ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της συνεργάζεται με μικρούς μαθητές σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Σκέφτεται να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μετάφραση γιατί πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι, μεγάλοι και μικροί, έχουν δικαίωμα σε κείμενα που δεν είναι στη μητρική τους.
E-mail: tinamosch [@] hotmail [.] com

Βίκυ Παναγιωτοπούλου
Μεταφράστρια

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Φοίτησε στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας και ειδικεύεται στις μεταφράσεις οικονομικών, πολιτικών, νομικών, τεχνικών και λογοτεχνικών κειμένων. Αγαπάει τις ξένες γλώσσες γιατί θεωρεί πως το να μαθαίνεις μία γλώσσα σου ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν καινούριο κόσμο και σε έναν νέο πολιτισμό. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ρώσικα. Αγαπά τη λογοτεχνία και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τις ταινίες, τη γυμναστική και το διάβασμα.
E-mail: vicky_panagiotopoulou [@] hotmail [.] com

Αντώνης Πανώρης
Μηχανικός Βιομηχανικού Αυτοματισμού

Το όνομα μου είναι Αντώνης Πανώρης και γεννήθηκα το 1981 στη Θεσσαλονίκη όπου ζω μόνιμα. Σπούδασα μηχανικός Αυτοματισμού στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και από το 1997 ασχολούμαι ενεργά με τον βιομηχανικό αυτοματισμό.
Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν το έτος 1988 όταν, κρατώντας στα χέρια μου έναν υπολογιστή Atari 65XE8bit, προσπαθούσα να αναπτύξω το πρώτο μου πρόγραμμα... Σήμερα, στον ελεύθερο χρόνο μου, ασχολούμαι με το διάβασμα και την ανάπτυξη εφαρμογών σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού (Java, C++, Basic, HTML, PHP, Assembly, Ladder) για λειτουργικά συστήματα Google Android, Microsoft Windows και Βιομηχανικών Ελεγκτών (PLC - HMI).
Ιστοσελίδα: www.automon.gr


Ευγενία Παπαϊωάννου
Ζωγράφος, Εικονογράφος, Σχεδιάστρια

Η Ευγενία Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1982. Σπουδάζει ζωγραφική στη σχολή Βακαλό στην Αθήνα από το 2000 έως το 2003 (Ζωγραφική, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Ιστορία Τέχνης, Θεωρία Τέχνης, Γλυπτική, Γραφιστική, Χαρακτική). Στη συνέχεια, σπουδάζει σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη στην Αθήνα από το 2004 έως το 2006 (Σχέδιο Μόδας, Πατρόν, Υφασματολογία, Ιστορία Κοστουμιού, Αισθητική Αγωγή, Styling). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και σεμινάρια φωτογραφίας (1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο, Isle of Wight,UK,1996).
   Δραστηριοποιείται στον χώρο των περιοδικών μόδας ως stylist: Harper's Bazaar, KLIK, Gynaika, BHMAdonna, CELEBRITY, Pink Woman, Icons traveller's,  STYLE FAQ. Συνεργάζεται με σχεδιαστές μόδας και επιμελείται fashion shows, video clip, βιτρίνες καταστημάτων. Διετέλεσε επικεφαλής 20μελούς ομάδας backstage στο 2ο Greek Fashion Week στο Ζάππειο, καθώς και habilleuse σε πολλές επιδείξεις μόδας στα πλαίσια των Ελληνικών Εβδομάδων Μόδας στην Αθήνα. Συνεργάζεται με την εταιρεία ενδυμάτων P&R Fashion (Anna Riska) ως σχεδιάστρια μόδας.
   Λαμβάνει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα και στην Καβάλα, καθώς και στο πρώτο Athens Fringe Festival, στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι. Τον Ιούνιο του 2011 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας και συμμετείχε με παρουσίαση της ατομικής έκθεσης και στο Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου 2011.
   Από το 2008 κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ. Το αμερικανικό site “Handbag Designer 101”, παρουσίασε την Ευγενία Παπαϊωάννου ως Σχεδιάστρια της Ημέρας, προβάλλοντας τη χειμερινή συλλογή της από χειροποίητες τσάντες (Νοέμβριος 2011).
   Παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες.

Απολλώνια Παραμυθιώτη
Ζωγράφος, Εικονογράφος

Η Απολλώνια Παραμυθιώτη γεννήθηκε το 1994 και κατάγεται από την Κέρκυρα.
Από μικρή είχε πάθος με τη ζωγραφική καθώς από τεσσάρων ετών έδειξε ότι έχει κλίση σ’ αυτήν.
Είναι αυτοδίδαχτη ζωγράφος, έχει κερδίσει σε Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς, όπως το 2009 με θέμα «Έρευνα και Καινοτομία» και σκοπός της είναι να γίνει η καλύτερη ζωγράφος.
Μόλις τελείωσε το σχολείο, το 2012, και θα ήθελε να μπει στη Σχολή Καλών Τεχνών.
Όνειρό της επίσης είναι να διδαχτεί από κάποιον μεγάλο ζωγράφο.
E-mail: apolloniaart [@] yahoo [.] com
Κυριακή Σαλβερίδου
Φιλόλογος, Επιμελήτρια εκδόσεων

Η Κυριακή Σαλβερίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών της συμμετείχε με υποτροφία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, φοιτώντας στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας, στην Ιταλία. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, εκπονώντας την διατριβή της στην ισπανική γλώσσα. Έχει ασχοληθεί με εθελοντισμό, διδάσκοντας ισπανικά σε άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις (MDA Hellas). Σήμερα ζει και εργάζεται στη γενέτειρά της, ενθαρρύνοντας την φιλαναγνωσία και την αγάπη για τη μάθηση.
E-mail: kyriaki.salveridou [@] gmail [.] com
Εύα Σμυρλή-Bainbridge
Μεταφράστρια
Η Εύα Σμυρλή-Bainbridge γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Ζει και εργάζεται στο Ωραιόκαστρο. Αποφοίτησε από το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Έχει διδάξει Αγγλικά σε παιδιά και ενήλικες κι έχει εργαστεί στο τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας του Cedefop. Σήμερα ασχολείται με μεταφράσεις και εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων από και προς τα Ελληνικά και Αγγλικά.
E-mail: eua_gr [@] hotmail [.] com

Μεταξία Τζημούλη
Μεταφράστρια

Η Μεταξία Τζημούλη γεννήθηκε στην Αμερική στις 13 Απριλίου 1984 από Έλληνες γονείς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το ΤΕΕ ΞΥΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και έπειτα ακολούθησε σπουδές στο Λονδίνο, ΒΑ Writing for Media Arts απο το London South Bank University. Μιλάει άριστα Αγγλικά και της αρέσει να ταξιδεύει, να ονειροπολεί και να γράφει.
E-mail: maetz84 [@] hotmail [.] com

Πάρις Χαραλαμπίδης
Εικονογράφος
Ο Πάρις Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Το 2002 ξεκίνησε σπουδές στο τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., τις οποίες δεν ολοκλήρωσε. Αποφάσισε όμως να ασχοληθεί με κάτι που αγαπούσε περισσότερο, και αυτό ήταν να φτιάχνει εικόνες και να λέει ιστορίες! Έτσι, μετά από μια αρχική περιπλάνηση, στράφηκε στον ΑΚΤΟ και φοίτησε στο τριετές τμήμα «Σκίτσο-κόμιξ-καρτούν», παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια σε ότι αφορά την εικονογράφηση και συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία έργων εσωτερικής διακόσμησης. Προς το παρόν, εξερευνά το κινούμενο σχέδιο και συνεχίζει να φτιάχνει ιστορίες και εικόνες στην αρχή αυτού του ταξιδιού του.
Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη
Φιλόλογος

Η Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Φιλώτα Φλωρίνης και έπειτα στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μόνιμα. Σπούδασε φιλόλογος στο Δ.Π.Θ., ενώ από το 2010 πέρασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου σπουδάζει Κοινωνική Λειτουργός. Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και συγκεκριμένα με ό, τι αφορά παιδιά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Όνειρο ζωής αποτελεί για εκείνη να βοηθήσει στο μέγιστο για την εξάλειψη της φτώχειας και της δυστυχίας στις τρίτες χώρες.
E-mail: k.charlavani [@] gmail [.] com