Project 240’’ – Η επόμενη σελίδα

Ο Λάμπρος Λαμπριανού συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 36 της Μαρίας Καλογιώργη. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Εδώ και εκατοντάδες χρόνια ανάμεσα στους ανθρώπους κυκλοφορούν ανθρωπόμορφα όντα που βρίσκονται στη Γη σε μυστική αποστολή. Για τις συναντήσεις έχουν εντολή να κυκλοφορούν πάντα βράδυ και ανά ζεύγη. Ο Ένας πράκτορας και ο Άλλος μυημένο, ανθρώπινο μέλος. Πρέπει να κρατούν το βλέμμα χαμηλά και να αποφεύγουν τις συνομιλίες με αγνώστους. Σκοπός της ομάδας είναι να συγκεντρώσει και να καταγράψει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που αφορούν το ανθρώπινο είδος και την παρουσία του στον πλανήτη. Οι πληροφορίες καταχωρούνται σε ένα μικρό, μαύρο βιβλίο που έχει υπό την ευθύνη του ο Πρώτος και το οποίο ονομάζεται Ευαγγέλιο. Όταν τα μέλη της ομάδας φτάσουν στο σημείο συνάντησης στέκονται κυκλικά και αναγνωρίζουν το ένα το άλλο με το βλέμμα. Ακολούθως αρχίζει η αναφορά και η καταγραφή των νέων πληροφοριών.


Ο Πρώτος, κάθε φορά που γεμίζει μια σελίδα του Ευαγγελίου, δίνει εντολή στα ζεύγη να διαλυθούν με σκοπό τη στρατολόγηση νέων ατόμων. Στη τελευταία συνάντηση καταχωρήθηκαν οι ακόλουθες νέες πληροφορίες:

1. Η βροχή ξεπλένει τα φύλλα του δέντρου από το φόβο και ποτίζει με ελπίδα τις ρίζες του.
2. Η αλμύρα της παιδικής θάλασσας αντιστέκεται ακόμα στην επιθυμία κατάκτησης του διαστήματος.
3. Κάθε φορά που φυσομανάει, σε κάποιο λιμάνι, μια βαρκούλα κτυπάει μετά μανίας το ξύλο της εκλιπαρώντας για βοήθεια.
4. Θα 'ρθει μια μέρα που ο ήλιος θ' ανατείλει και θα δύσει απ' ανάγκη και όχι από υποχρέωση. 
5. Σε κάποιο μακρινό και σκοτεινό δάσος ένα παραμύθι κλαίει, αναζητώντας το χαμένο happy ending του.
6. Θα εξακολουθήσω να κοιμάμαι σε στάση “έμβρυο”, όχι πια από φόβο αλλά από προσμονή…
7. …………………………………………………………………………………………(τέλος σελίδας)


Ο Λάμπρος Λαμπριανού γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1974. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δημοτική εκπαίδευση.  Με την λογοτεχνική συγγραφή και ειδικότερα την ποίηση ασχολείται τα τελευταία 20 χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου