Project 240’’ – Βιβλίο οι πράξεις μας…

Η Ασπασία Γκότση συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 14 της Διάνας Σεϊτανίδου. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Και είναι αυτή η μαγική έλξη που νιώθει κάθε φορά που περνάει μπροστά από τη βιβλιοθήκη του σπιτιού της. Το βιβλίο του είναι κει και την περιμένει, της ζητά με πόθο να το ανοίξει, να το ξεφυλλίσει, να το ξεζουμίσει όπως έκανε παλία ερωτευμένη ακόμη.Μα εκείνη φοβάται αυτό το αίσθημα πια, φοβάται αυτή την ελευθερία των ονείρων μέσα από αυτό το βιβλίο, φοβάται οτι θα χαθεί ξανά, θα πάρει και πάλι το λάθος τρένο, θα τον ξαναερωτευθεί και τότε τίποτα δεν θα μπορεί να τη σώσει...Τίποτα και κανένας δεν θα τη σώσει από τον εφιάλτη της, τον άνδρα που της χάρισε αυτό το βιβλίο με αφιέρωση “Στον έρωτα μου” και που συγχρόνως τη πλήγωνε και την έβριζε μόλις το ουίσκι έδινε εντολές στο σώμα του και όχι το μυαλό του.


Και τι περίεργο της είχε χαρίσει εκείνο το βιβλίο που ο ήρωας του ήταν εγκαταλειλημενος ψάχνοντας τον έρωτα του. Εκείνη τον ρωτούσε: ”Γιατί μου το δώσες;” και κεινος πάντα της έλεγε “Γιατί ταυτίζομαι με τον ήρωά του!”. Μόνο όταν έφτασε στη τελευταία του σελίδα κατάλαβε γιατί ταυτίζονταν, γιατί και οι δύο σκότωναν ό,τι αγαπούσαν...

Έφυγε μακριά...τρέχοντας...

Η Ασπασία Γκότση είναι 19 χρονών, σπουδάζει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατάγεται από το Δώριο Μεσσηνίας. Και αν είναι κάτι που ξέρει πια είναι πως η μαγεία των βιβλίων υπάρχει γιατί τα γράφουν άνθρωποι που θέλουν να μαγευτούν αλλά κυρίως να μοιραστούν τη μαγεία τους.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aspasia.gkotsh@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου