Project 240’’ – Ονειροπαγίδα

Η Κατερίνα Μεταξοπούλου συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 54 της Μέλης Μίχα. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Την επισκεπτόμουν συχνά και ιδίως τώρα που με χρειαζόταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ήθελα να ακούω τις ιστορίες της ντυμένες με αυτή την μειλίχια φωνή και να βλέπω τα μάτια της να τρεμοπαίζουν από παιδιάστικη χαρά, όταν μου τις διηγούνταν. Τα στοιβαγμένα βιβλία στο κομοδίνο με την πολύκροτη σιωπή τους καρτερούσαν να τα ξεφυλλίσει και να μοιραστεί τα παραμύθια τους με τη συντροφιά της. 


Πλέον, είμαι αρκετά μεγάλη για να τοποθετώ το βιβλίο στα τρεμάμενα χέρια της και να κάθομαι κοντά στα αδύναμα πόδια της ακούγοντας τις ολισθηρές ανάσες της πίσω από την ανάγνωση των ιστοριών. Κάποτε άνοιγε ένα παλιό ημερολόγιο που η μυρωδιά του σε τύλιγε για να σε μεταφέρει στο παρελθόν σε περασμένα νιάτα και αγάπες. Μέσα του έκρυβε μια υπόσχεση και μια φωτογραφία. Τότε άκουγα την πιο αληθινή ιστορία, για ένα κορίτσι που μέσα στη δίνη του πολέμου έχασε τον αγαπημένο της. Εκείνος πριν φύγει της είχε χαρίσει αυτό το ημερολόγιο και μέσα του έκρυψε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τους δυο τους να χαμογελούν. «Όταν απελπίζεσαι», της είπε, «θα ανοίγεις το ημερολόγιο και κοιτώντας τη φωτογραφία θα γράφεις για τα όνειρα που κάναμε μαζί, για να μην τα ξεχάσεις ποτέ κ εγώ, όταν γυρίσω, θα τα βροντοφωνάξω σε όλους». Το κορίτσι έγραφε μέχρι σήμερα που αποφάσισε να τα διαβάσει φωναχτά στην εγγονή της, δίνοντας μου την ευχή να ανοίξω κάποτε το δικό μου ημερολόγιο, αυτή την "ονειροπαγίδα", και να το διαβάσω σε κάποιον που αγαπώ.

Η Κατερίνα Μεταξοπούλου είναι τελειόφοιτη του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σε μικρή ηλικία τής χάρισαν το πρώτο ημερολόγιο με την ευχή να διοχετεύσει τον ψυχισμό της μέσω των λέξεων. Το παιδικό ημερολόγιο έγινε «σκέφτομαι και γράφω» και εκθέσεις, στη συνέχεια ποίηση και διηγήματα, σήμερα όνειρο να ασχοληθεί επαγγελματικά με την συγγραφή στο μέλλον. Έχει βραβευτεί στον παιδικό διαγωνισμό έκθεσης στην ετήσια Έκθεση Βιβλίου του Ν. Δράμας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση: katekaterinoula93@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου