Project 240’’ – Μετά τη βροχή

Η Νίνα Ζαφειρίου συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 42 της Διάνας Σεϊτανίδου. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Τα σύννεφα στράγγισαν. Η βροχή είχε κοπάσει. Μια υποψία ήλιου έπαιζε ένα ασταμάτητο κρυφτό. Ο Γιώργης το πήρε απόφαση. Θα γυρνούσε σπίτι. Πώς ξέμεινε έξω με τέτοιο καιρό; Θα τον έψαχνε η μάνα του. Ο ήλιος αποφάσισε να φανερωθεί. Πήγαινε ασορτί με τη διάθεσή του. Αύριο αρχίζουν τα σχολεία, σκέφτηκε. Δεν περπατούσε. Χοροπηδούσε. Σχεδόν χόρευε. Για μια στιγμή δεν πρόσεξε και τσαλαπάτησε σε μια λακκούβα με νερό. Το παπούτσι στο αριστερό του πόδι ήταν σκισμένο. Μέχρι να φτάσει σπίτι του, τα δάχτυλά του είχαν μουλιάσει.


Άνοιξε την πόρτα. Μπροστά του η κυρά-Λένη. Τα μάτια της άστραφταν από θυμό. Έξω η μπόρα είχε περάσει, μα εντός είχαν μαζευτεί μαύρα σύννεφα και ένα βαρομετρικό χαμηλό είχε κατασκηνώσει πάνω από το σπίτι του. Τρύπωσε στο δωμάτιό του και άνοιξε το μοναδικό βιβλίο που είχε. Κι αυτό σκισμένο, σαν το παπούτσι. Του έλειπε η τελευταία σελίδα. Γι’ αυτό και κάθε φορά, του έδινε ένα δικό του τέλος. Διαφορετικό και αισιόδοξο. Αύριο αρχίζουν τα σχολεία…Μπορεί και ν’ αγοράσω καινούρια παπούτσια, σκέφτηκε. Όλα θα πάνε καλά.

Η Νίνα Ζαφειρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε μια γειτονιά, όπου το παιχνίδι στους γύρω δρόμους και στις αλάνες περίσσευε, μα ποτέ δεν της έφτανε. Γι’ αυτό και όταν μεγάλωσε λιγάκι, έγινε νηπιαγωγός. Παιχνίδια στο σχολείο κάθε μέρα μέχρι το μεσημέρι και η συνέχεια το απόγευμα στο σπίτι με τα τρία δικά της παιδιά, που στο μεταξύ είχε αποκτήσει.
Κάποια στιγμή, δασκάλα και μητέρα πια, ανακάλυψε πως της άρεσε να παίζει με λέξεις και σκέψεις, στιγμές και εικόνες, ψέματα κι αλήθειες, σκαρώνοντας ιστορίες, άλλοτε μικρές, άλλοτε μεγάλες, άλλοτε στο χαρτί, άλλοτε στην οθόνη και να ταξιδεύει ανταμώνοντας τους ήρωες και νικώντας τους δράκους της.
Και εύχεται να κρατήσει πολύ αυτό το ταξίδι…
Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nina_zaf@yahoo.com

Δημοσίευση σχολίου