Project 240’’ – Ψίθυροι ανοικτού βιβλίου

Η Όλγα Μπελιβάνη-Τσιτσάκη συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 48 του Χάρη Ιωαννίδη. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Και τώρα που έγειρε ο ήλιος να πα ξεκουραστεί. Πριν ξεκινήσεις κυρά Πηνελόπη να ξομπλιάζεις  και να ξηλώνεις τα όνειρά σου, ώσπου να ‘ρθει ο Ορφέας να σε πάρει μαζί του στο πλάνο βασίλειό του, άσε με να ταΐσω την ψυχούλα σου! Μπορείς ελεύθερα να την φιλτράρεις την τροφή τούτη, στο μυαλό σου. Έλα αφέσου στο μπέτι μου, θα σ’ αγκαλιάσω και με τις 240 σελίδες μου… Είναι μοναδικό το συναίσθημα που βιώνουμε εμείς οι δυο δεν είναι; Οι ανάσες μας, οι καρδιές μας συγχρονίζονται στον ίδιο ρυθμό…


Ξέρω κορίτσι μου έχει κακοτοπιές η ζωή μα γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ να σε σεργιανίσω σ’ έναν άλλο ιδεατό κόσμο. Θα ξεχαστείς, θα δεις!
Ε! σε βλέπω που γελάς και εγώ γελώ σ’ αυτό το κεφάλαιο… Πιο κάτω κλείσε τα μάτια και βούτηξε τα πόδια σου στο γαλάζιο της εικόνας να δροσιστείς!

Μαζί μου θα μάθεις, θα νοσταλγήσεις, θα ερωτευτείς… Σαν και μένα πάμπολλα βιβλία θα βρεις… Αφέσου στις σελίδες τους. Κλείσε τα μάτια, μύρισε τ’ άρωμά τους.

Κλαις… το ξέρω σ’ αυτό το σημείο η παράγραφος κρύβει λίγη θλίψη μα να δεις στο αποκορύφωμα θα σ’ ανταμείψω…

Μην μου φερθείς εγωιστικά γιατί δεν σου ανήκω, μόλις με χορτάσεις δώσε με σ’ ένα φίλο να με διαβάσει!
Αν το κάνεις αυτό, έχεις βάλει ένα θεμέλιο λίθο στη σωτηρία της ψυχής μου!
Σ’ ευχαριστώ για το υπέροχο συναίσθημα που ζήσαμε εγώ και εσύ…

Η Όλγα Μπελιβάνη-Τσιτσάκη δηλώνει «λογοτέχνης παραμυθού». Είναι εθελόντρια παραμυθού στο δημοτικό σχολείο της πόλης της. Έχει τιμηθεί με το 3ο βραβείο ποίησης από τον φιλοζωικό Φθιώτιδας, το 20ο Πανευρωπαϊκό βραβείο πρωτότυπης μυθοπλασίας, το 2ο βραβείο Λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Άνιμα. Επίσης, έχει λάβει τιμητική διάκριση από τον Ελληνισμό της Διασποράς για το λογοτεχνικό της έργο «Θεία Κοινωνία».


Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Όλγα στη διεύθυνση: olgatsitsakis@gmail.com

2 σχόλια:

  1. Μια εκπληκτική συγγραφέας, λογοτέχνης του λόγου και της γραφής, κάθε είδους.
    Με απαράμιλλο ταλέντο και δεξιοτεχνία, υφαίνει τη φαντασία, πλέκει τα λόγια και με την υπέροχη, γραφική πέννα της, δημιουργεί αριστουργήματα και στο χώρο του παραμυθιού, μα και με όποιο άλλο θέμα καταπιαστεί.
    Με περισσό ενδιαφέρον και ευχαρίστηση, απολαμβάνει ο καθένας τα πανέμορφα γραφτά της κείμενα, που σε συγκινούν και σε ταξιδεύουν, εκεί που τα όμορφα παραμύθια της σε πάνε.
    Τυχερά τα παιδιά που θα μπορούν να ακούσουν ή αποχτήσουν και θα έχουν στα χέρια τους, ένα υπέροχο παραμύθι, πλεμμένο από τα μαγικά χέρια της Όλγας Μπελιβάνη-Τσιτσάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή