Project 240’’ – Το τρένο που έρχεται

Η Χαρά Λεδάκη συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 26 της Διάνας Σεϊτανίδου. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς

-Πιο πίσω, νεαρή!

Τι ενοχλητικός τύπος..! Σωστά... Αυτό θα όφειλα, να κάνω πίσω. Να το βάλω στα πόδια. Να τρέξω, να λυτρωθώ από το μυαλό, μα - μάταιος κόπος. Τι παραπάνω θα ήταν μια τέτοια πράξη, πέρα από μια προσωρινή ανάπαυλα; Μια ψευδαίσθηση πως όλα -ναι όλα- μπορούν να νικηθούν; Ακόμη και ο θάνατος. Κυρίως αυτός.


Χρονόμετρο. Αγανάκτηση. Το ρολόι που βρίσκεται από πάνω μου, μαρτυράει ότι ξόδεψα ένα ολόκληρο πολύτιμο λεπτό να σκέφτομαι αυτό που θα συναντήσω, αντί για εκείνα που αφήνω πίσω. Δε βαριέσαι. Τέσσερα λεπτά ακόμη. Αρκούν.

Σε τέσσερα λεπτά θα έχει έρθει το τρένο. Και τότε...

Παρασύρομαι. Χαρακτηριστικό ενός μυαλού που ποτέ δε μπόρεσε να πάψει να κινείται από το παρελθόν στο μέλλον με ταχύτητα φωτός. Αναρωτιέμαι αν έζησα στο παρόν ποτέ, ή μήπως άραγε ολόκληρη η ζωή μου ήταν μια φαντασίωση αλλοιωμένων γεγονότων που έχουν συμβεί, σε συνδυασμό με άστοχες προβλέψεις για το άγνωστο;

Προσπαθώ να ανακαλέσω κάτι από τη ζωή μου. Κάτι, που θα με κάνει να κατανοήσω πώς έφτασα ως εδώ, να ψάχνω λύτρωση σε μια στιγμή αδρεναλίνης, μια στιγμή που το σώμα θα αφεθεί ελεύθερο να κυλήσει στις ράγες του τρένου που πλησιάζει... Η καρδιά μου χτυπά δυνατά. Σχεδόν έφτασε.

-Νεαρή είπα!

Δεν είναι δυνατόν..! Με τράβηξε! Σαν ένα βιβλίο του οποίου το τέλος πρόβλεψε εξαρχής, με διάβασε και είχε το θράσος να επέμβει! Ακούω το σφύριγμα του τρένου, παλεύω να ξεφύγω από την αγκαλιά του, μάταια... Ούτε και σήμερα.

Η Χαρά Λεδάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1991 και σπούδασε στη Σύρο, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. 'Έχει διακριθεί στον 27ο Πανελλήνιο (55ο Πανευρωπαϊκό) Διαγωνισμό EaS (Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολείων) με άρθρο για το ρατσισμό και στον 24ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με το διήγημα "Η έκθεση", λαμβάνοντας το 3ο βραβείο. Από τον Ιούλιο του 2010 συμμετέχει στο περιοδικό Serious. Το 2013 δημιούργησε την ποιητική συλλογή "40 Μονοπάτια" που δημοσιεύτηκε στο Ιδεόστατο, Tοβιβλίο.net, το Microstory και το Texni.org. Το 2014 δημιούργησε το animation "5 Stages of Grief", που προβλήθηκε στο AnimaSyros International Animation Film Festival 7.0 και στο Γαλλικό Ινστιτούτο, σε αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων.
  

Μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστολόγιο της Χαράς στη διεύθυνση: http://blogs.pathfinder.gr/narfita/ ή να συνομιλήσετε μέσω της σελίδας της στο fb: https://www.facebook.com/monopatia.tou.mualou

Δημοσίευση σχολίου