Project 240’’ – Η πράξη της γραφής

Ο Τάσος Καπουσούζογλου συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 49 του Χάρη Ιωαννίδη. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Ουράνιο τόξο η φωτογραφία που σε κυκλώνει και δεν βλέπεις έξω από τα όριά της, δίπλα σου σε λίγο μόνο ένα μισό φεγγάρι και η γραμμή του ορίζοντα. Εσύ δεν υπάρχεις στην καθημερινή σου χρήση, σου επιβάλλεται ο μετασχηματισμός, αν μπορείς γίνε το άλλο μισό σκύβοντας στη φλόγα και συνέχισε. Η πορεία σου θα είναι μοναχική, θα την διανύσεις σχίζοντας τον ορίζοντα, θα αφήσεις ίχνη θολά, το δικό σου στίγμα και θα φύγεις. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο δρόμους. 


Πολλοί επιλέγουν τον δρόμο του βράχου και προσπαθούν να τον ανέβουν, άκουσαν ότι υπάρχει ένα τριαντάφυλλο στην κορυφή και γύρο γύρο αγκάθια. Φόρεσαν γυαλιά όχι γιατί δεν βλέπουν αλλά για την οπτική και ανεβαίνουν, ένα τετράγωνο μπορεί να σε επικεντρώσει. Άλλοι πάλι επέλεξαν τα βότσαλα που στέκονται δίπλα τους, τους αρέσει η πράξη της γραφής επάνω τους, τα γράφουν και τα πετούν, μερικά στην άμμο για να φαίνονται και άλλα στο κύμα που με την άνωσή του τα κάνει να επιπλέουν και αυτό ανέβασμα είναι. Τα γράφουν, τα αφήνουν στον ήλιο, στο φως και δεν φοβούνται αν ξεθωριάσουν.

Ο Τάσος Καπουσούζογλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1991. Από πολύ μικρός στην ερώτηση τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις απαντούσε δάσκαλος, αλλά έγινε φιλόλογος. Σπούδασε στην Κομοτηνή Νεοελληνική Φιλολογία και τώρα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Δημιουργικής Γραφής στην Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας. Γράφει Ποίηση και Στίχους και έχει βραβευτεί στα πλαίσια του Α’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος  «Μίμης Σουλιώτης» για το ποίημα «Εκ των προτέρων».


Μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό του σπίτι στη διεύθυνση: http://grafisevotsalo.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου