Project 240’’ – Κρυφτό

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 34 του Χάρη Ιωαννίδη. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Zεις σε μια εποχή που η αθωότητα και η ανεμελιά θεωρούνται ελαττώματα. Ζεις σε μια εποχή που το να αισθάνεσαι παιδί είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσες να νιώσεις. Επιφανειακές σχέσεις, επιφανειακές φιλίες, επιφανειακή αγάπη. Παντού; Όχι, υπάρχουν αχτίδες φωτός. Αυτές οι αχτίδες είναι τα βιβλία. Δεν γίνεται να μην νιώσεις όταν διαβάζεις ή γράφεις κάτι. Δεν γίνεται να μείνεις αμέτοχος στη μαγεία που σου προσφέρουν οι λέξεις.


Όταν διαβάζεις γίνεσαι ξανά παιδί. Θέλοντας και μη. Χάνεσαι σε κόσμους φανταστικούς και γίνεσαι ένα με τους ήρωες. Δεν παίζεις πλέον κρυφτό με τα συναισθήματά σου. Οι μάσκες έχουν πέσει, πίσω τους στέκεται το παιδί που ήσουν κάποτε και σου χαμογελάει φαφούτικα.
«Θα μου διαβάσεις κι άλλο παραμύθι;» σε ρωτάει.
Τρομάζεις. Όχι για πολύ όμως. Γιατί ίσως το να αισθάνεσαι παιδί δεν είναι και τόσο κακό τελικά.
«Άκουσέ με!» σου φωνάζει. «Θέλω…» αρχίζει να λέει, όμως η φωνή του χάνεται.
«Τι μου ζητάς; Πες μου και θα το κάνω» του φωνάζεις κι εσύ όμως μάταια.
 Φεύγει και χάνεται μακριά. Τώρα όμως ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Τρέχεις και του πιάνεις το χέρι. Το αγκαλιάζεις.
«Σ’ αγαπάω» του λες.
Σε αγκαλιάζει κι αυτό. Μόνο αυτό σου ζητούσε τόσο καιρό.

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Είναι στο 4ο έτος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο και σπουδάστρια εξ αποστάσεως στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa. Το παραμύθι της «Ο Κρίσπι και το θαύμα της αγάπης» κέρδισε την 1η θέση στον 8ο Διαγωνισμό Παραμυθιού της Ονειρούπολης για το 2015.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω e-mail: kristkon93@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου