Η σύγκρια

Τίτλος: Η σύγκρια
Συγγραφέας: Βασίλης Πουλημενάκος
ISBN: 978-618-5040-35-2


Συντελεστές
Φωτογραφία εξωφύλλου: Βασίλης Πουλημενάκος
Επιμέλεια, Διορθώσεις, Σελιδοποίηση, Σύνθεση εξωφύλλου: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σύντομη περίληψη
«Η σύγκρια» είναι ένα αφήγημα γραμμένο σαν παραμύθι για μεγάλους κατάλληλο και για τις εφηβικές ηλικίες. Καταγράφει τη σκληρή σκέψη της Μάνης της εποχής του 1870 αλλά και παρατηρεί με τα μάτια της εποχής μας το έθιμο της σύγκριας, που ήταν εθιμικό δίκαιο στην παλιά Μάνη. Η ανάγκη, ο κλήρος και το χρέος, ξεπερνούσε τις όποιες οικογενειακές και θρησκευτικές αντιρρήσεις.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Οκτώβριο του 2013.


Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 1,48 MB)



Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 

  
(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)


6 σχόλια:

  1. Πολύ καλογραμμένο και ενδιαφέρον το αφήγημα του Βασίλη Πουλημενάκου! Παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο μια άγνωστη (σε μένα τουλάχιστον) πλευρά τόσο της ζωής όσο και του τρόπου σκέψης των Μανιατών του προπερασμένου αιώνα. Και η λέξη "σύγκρια'' και το σχετικό έθιμο με εντυπωσίασαν! Συγχαρητήρια φίλε Βασίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυχαριστώ θερμά κ. Αποστολοπούλου, με τιμά το σχολιό σας. Η "σύγκρια" σαν έθιμο ξεκινά πολύ παλιότερα του 1870 όταν οι άγραφοι νόμοι της Μάνης ήταν πανίσχυροι. Κάπου σε εκείνη την εποχή άρχισε να φθίνει. Καλή συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο!
    Bασίλης Πουλημενάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε καμία σχέση με το συγκεκριμένο;" Η σύγκρια" της Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη από άλλες εκδόσεις και με σχεδόν το ίδιο εξώφυλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι δεν έχω σχέση με το συγκεκριμένο βιβλίο, διάβασα όμως κι εγω ότι κυκλοφόρησε φέτος, προφανώς καταπιάνεται με το ίδιο έθιμο, δεν αποκλείω να παρασυρθηκε η έμπνευσή του και από το αφήγημά μου, κάτι που είναι ευχάριστο! Η εικόνα της Βάθειας με τους ψηλόλιγνους πύργους ειναι σήμα κατατεθέν της παλιάς Μάνης δεν μου κάνει εντύπωση που ενσωματώθηκε και σε αυτό το βιβλίο. Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσε ο κύριος Πουλημενάκος να επικοινωνήσει με την δημοτική βιβλιοθήκη Γυθείου;
    Τηλ.2733023888
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μπορούσε ο κύριος Πουλημενάκος να
    επικοινωνήσει με τη δημοτική βιβλιοθήκη Γυθείου;
    Τηλ.2733023888
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή