Σαϊτοπαραμύθια στην παιδική βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη!

Άλλη μια εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα πλαίσια των Φθινοπωρινών Ημερών! Αυτή τη φορά, η παιδική βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης, στεγασμένη σε ένα επιβλητικό, αναπαλαιωμένο κτίριο, υποδέχθηκε την πολύχρωμη Σαΐτα και μαθητές του 45ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, δύο τμήματα της Β’ και δύο της Γ’ Τάξης (συνολικά 76 μαθητές).

Έξυπνες ερωτήσεις και παρατηρήσεις, παιχνίδια, κατασκευές αλλά και πολλά χαμόγελα θα συναντούσε κανείς αν έμπαινε στο χώρο της βιβλιοθήκης. Η Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη, φιλόλογος και συνεργάτης των Εκδόσεων Σαΐτα, διάβασε στα παιδιά παραμύθια και έπειτα έπαιξε μαζί τους, μαθαίνοντας έτσι στα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο τα σημεία του ορίζοντα και τα καιρικά φαινόμενα.

Τα παραμύθια που πρωταγωνίστησαν, παρουσιάστηκαν και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν «Το Αεράκι και η Καμινάδα» και «Ο Ήλιος που έχασε το δρόμο του», της Ευρυδίκης Αμανατίδου. Τα βιβλία αυτά όπως και πολλά ακόμα κυκλοφορούν ελεύθερα στο Διαδίκτυο, χάρη στις Εκδόσεις Σαΐτα που τα προσφέρουν δωρεάν στο φιλαναγνωστικό κοινό.

Δημοσίευση σχολίου