Ο μαγικός σελιδοδείκτης στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης!


Παρουσιάστηκε σήμερα στο ισόγειο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, το παραμύθι «Ο μαγικός σελιδοδείκτης» από τον συγγραφέα του, Ηρακλή Λαμπαδαρίου, και τη συνεργάτιδα των Εκδόσεων Σαΐτα και επιμελήτρια του παραμυθιού, Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη!

Οι μικροί μαθητές, αφού πήραν τις θέσεις τους στο μικρό πράσινο χαλί του ισογείου, ανάμεσα σε ράφια γεμάτα βιβλία και το μεγάλο παράθυρο με θέα την οδό Εθνικής Αμύνης, ανακάλυψαν τα ψηφιακά βιβλία, το πώς δημιουργήθηκε η Σαΐτα, παρουσίασαν μαζί με τον συγγραφέα το παραμύθι «Ο μαγικός σελιδοδείκτης», αλλάζοντας σε μερικά σημεία την πλοκή, αναζήτησαν χωρισμένοι σε δύο ομάδες σε ποιο βιβλίο της Βιβλιοθήκης είχε τρυπώσει ο μαγικός σελιδοδείκτης μετά το τέλος της παρουσίασης και, αφού τον βρήκαν, έφτιαξαν όλοι μαζί έναν μεγάλο για να στολίσουν την τάξη τους! Μαζί τους παρακολούθησαν την παρουσίαση οι συγγραφείς Μαρία Χατζή και ο Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης

Στο τέλος, μοιράστηκαν μαγικά σελιδοδεικτάκια από ανακυκλωμένο χαρτί σε όλους τους μαθητές. Πολύ σημαντικό συμπέρασμα της όλης παρουσίασης είναι ότι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τον καινούριο κόσμο της διασκεδαστικής ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων.




1 σχόλιο: