Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας στη Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως στη Θεσσαλονίκη!


Χθες, 27 Μαρτίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίεςστην περιφερειακή βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως του Δήμου Θεσσαλονίκης από τη συγγραφέα του βιβλίου κυρία Μαρία Χατζή σε παιδιά δημοτικού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία παρουσίαση των εκδόσεων Σαΐτα και του όρου "ηλεκτρονικό βιβλίο".


Μέσα από την αφήγηση μιας σύντομης ιστορίας από την κυρία Χατζή (και με τη θεατρικότητα που χαρακτηρίζει τη χρήση μιας "μαριονέτας", του κυρίου Κολοτούμπα, ως εκπαιδευτικό εργαλείο), τα παιδιά γνώρισαν τα δύο πρόσωπα του κυρίου Κολοτούμπα, τον Ευτυχούλη και τον Δυστυχούλη, και τον ρόλο που παίζει ο καθένας τους στη δομή μιας περιπετειώδους ιστορίας.

Επίσης, συζητήθηκε, μετά από εύστοχες ερωτήσεις των παιδιών, πώς πετυχαίνει ο κύριος Κολοτούμπας, αλλά και κάθε συγγραφέας, τη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ των προβλημάτων/εμποδίων/κινδύνων (που είναι δουλειά του Δυστυχούλη) και των λύσεων των προβλημάτων/τρόπων αποφυγής κινδύνων/ξεπέρασμα εμποδίων (που είναι δουλειά του Ευτυχούλη).

Έπειτα, κλήθηκαν να γίνουν συγγραφείς τα ίδια τα παιδιά, και να γράψουν μια περιπετειώδη δική τους ιστορία. Για τον σκοπό αυτό, χωρίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων ή σε ζευγάρια, αναλαμβάνοντας πότε τον ρόλο του Ευτυχούλη και πότε τον ρόλο του Δυστυχούλη ο καθένας τους.

Τέλος, έμαθαν πώς να φτιάξουν μια κατασκευή, έναν "προσωπικό" τους κύριο Κολοτούμπα, που θα τον έχουν βοηθό τόσο στο γράψιμο ιστοριών όσο και στην ενσυνείδητη ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων.

Δημοσίευση σχολίου