Ο μαγικός σελιδοδείκτης στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης!


Ο μαγικός σελιδοδείκτης είχε ένα πολύ δημιουργικό και «γεμάτο» πρωινό καθώς επισκέφτηκε 2 Βιβλιοθήκες όπου τον περίμεναν μαθητές τριών Δημοτικών Σχολείων! Μάλιστα, συνάντησε τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κύριο Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος παρακολούθησε τις παρουσιάσεις με τους μαθητές και συζήτησε μαζί τους για τις βλαβερές συνέπειες από την αλόγιστη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και την ανεκτίμητη αξία του βιβλίου.

Συγκεκριμένα, στον χώρο της Β’ Παιδικής Βιβλιοθήκης Βύρωνος-Κέννεντυ (Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκη), συνάντησε στις 9:30 τους μαθητές από την έκτη τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων, στις 10:30 τους μαθητές της έκτης τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων και στις 12:00, στον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Μενεμένης (Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκη), τους μαθητές της έκτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης.

Μετά τις συμβουλές του Δημάρχου, οι μαθητές συμμετείχαν στην παρουσίαση του παραμυθιού με τη βοήθεια του συγγραφέα του, Ηρακλή Λαμπαδαρίου, και της συνεργάτιδας των Εκδόσεων Σαΐτα και επιμελήτρια του παραμυθιού, Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη. Προσπάθησαν να σκεφτούν ένα διαφορετικό τέλος για το παραμύθι και βρήκαν μέσα από διάφορα ίχνη τον μαγικό σελιδοδείκτη που είχε τρυπώσει σε κάποιο από τα βιβλία της κάθε Βιβλιοθήκης όπου υλοποιήθηκε η δράση. Στο τέλος, έφτιαξαν όλοι μαζί έναν μεγάλο σελιδοδείκτη για να στολίσουν την τάξη τους και πήραν ο καθένας τον πρωταγωνιστή του παραμυθιού από ανακυκλωμένο χαρτί.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κύριο Λάζαρο Κυρίζογλου, για την τιμή να παρακολουθήσει τις σημερινές παρουσιάσεις του μαγικού σελιδοδείκτη, την Υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κυρία Αγγελική Αβράμη, για την άριστη συνεργασία και τους Βιβλιοθηκονόμους, κύριο Κοκτσίδη Κωνσταντίνο, κυρία Χαλκιά Γόνη, την κυρία Σοφία Στεργιανή Δουλιανάκη και την κυρία Ακριβού Αλεξάνδρα για την πολύτιμη αρωγή τους!

Δημοσίευση σχολίου