Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης!


Παρουσιάστηκε σήμερα στο ισόγειο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης το μυθιστόρημα «Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα» από τον συγγραφέα του, Μίνω-Αθανάσιο Καρυωτάκη, σε μαθητές της έκτης τάξης του 40ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (Ιωαννίδειο).


Αρχικά, οι μαθητές παρακολούθησαν το promo video του ψηφιακού βιβλίου και παρουσιάστηκε επιγραμματικά το περιεχόμενό του. Κατόπιν συζήτησαν τόσο για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου, όσο και για το μέλλον του βιβλίου στην χώρα μας. Ενθουσιασμένοι, ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για τον τρόπο συγγραφής, τις πηγές έμπνευσης, τα προσωπικά ενδιαφέροντα και τις αγαπημένες ασχολίες του νεαρού συγγραφέα.

Πρωτότυπο στοιχείο της παρουσίασης ήταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βασισμένο στο βιβλίο με απώτερο σκοπό να εξάψει το ενδιαφέρον των παιδιών, να κινητοποιήσει τις αισθήσεις τους και να αλληλεπιδράσουν με τους ήρωες και τα σκηνικά του μυθιστορήματος. Μέσα από τις κατάλληλες ανακρίσεις, οι μαθητές έψαξαν να βρουν τι ακριβώς είχε συμβεί μέσα στο σπίτι του δημοσιογράφου ο οποίος φαίνεται να είχε χάσει τη ζωή του με ανεξήγητο τρόπο.


Δημοσίευση σχολίου