Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα


   Παρά το νεαρό της ηλικίας μου, είχα αναζητήσει αρκετούς εκδοτικούς οίκους που, ενδεχομένως, θα μπορούσαν να εκδώσουν το πρώτο μυθιστόρημα που είχα γράψει. Το γεγονός όμως ότι ήμουν ανήλικος πριν από κάποια χρόνια, είχε λειτουργήσει σαν τροχοπέδη και έτσι όλοι οι εκδοτικοί οίκοι δε δέχονταν ούτε καν να κοιτάξουν το έργο μου. Στα δεκαοχτώ μου χρόνια λοιπόν, παρά την αρνητικότητα που επικρατεί για όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα νέο έργο. Στα χέρια μου βρέθηκε ένα αλλόκοτο «ημερολόγιο» στα Αγγλικά. Αποφάσισα λοιπόν να το μεταφέρω στα Ελληνικά και να δημιουργήσω ένα μυθιστόρημα όπου θα φανερωνόταν η πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του Αρθούρου Μόρτιμερ.
   


   Από την πρώτη στιγμή που απευθύνθηκα στις Εκδόσεις Σαΐτα δέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά το ιδιόμορφο αυτό βιβλίο. Δείχνοντας επαγγελματισμό, καλή και φιλική διάθεση, συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να δημιουργηθεί ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα. Η αγάπη των εκδόσεων για τη διάδοση του βιβλίου είναι έκδηλη, αφού δε χρειάστηκε να πληρώσω απολύτως τίποτα κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του βιβλίου.
   Κλείνοντας λοιπόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις Εκδόσεις Σαΐτα καθώς έκαναν πραγματικότητα ένα παιδικό μου όνειρο και επίσης νομίζω πως θα πρέπει πια και άλλοι συγγραφείς να αφήσουν τα έργα τους να πετάξουν ελεύθερα, γιατί σε σκοτεινές εποχές το βιβλίο και ο πολιτισμός, μπορεί να αποτελέσουν το εφαλτήριο εκείνο που θα βγάλει τον άνθρωπο από το ημίφως της πλάνης και της άγνοιας. Ποιος ξέρει; Ίσως η ανοιχτή λογοτεχνία του διαδικτύου καταφέρει επιτέλους να κάνει ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να αγαπήσει το βιβλίο.

Ο Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994. Είναι φοιτητής του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών και διηγημάτων. Έχει πάρει μέρος σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Μεγαλύτερη διάκριση αποτελεί το πρώτο βραβείο στον πέμπτο πανελλήνιο διαγωνισμό παραμυθιού που είχε διοργανωθεί από το περιοδικό Kid’s Fan. Το μυθιστόρημα: «Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα» είναι η πρώτη του μεγαλόπνοη συγγραφική προσπάθεια και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον ιστοχώρο των Εκδόσεων Σαΐτα. Παράλληλα, διαθέτει και το ιστολόγιο: «Χίλιες και μία ιστορίες». Τέλος, έχει συμμετάσχει και στο συλλογικό ebook: Tweet_Stories - Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες.

Δημοσίευση σχολίου