Η Ευγενία Παπαϊωάννου γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα


Σε μια εποχή που ο καθένας ασχολείται μόνο με τον εαυτό του και κύριο ενδιαφέρον αποτελεί το προσωπικό κέρδος, ένας φίλος από τα παλιά, είχε μια καταπληκτική ιδέα.

Να ενώσει το μεράκι διαφορετικών και άγνωστων, μεταξύ τους, ανθρώπων σε έναν κοινό σκοπό: το βιβλίο. Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας υπολογιστής, που ωστόσο μπορεί να φέρει τα παιδιά και τους μεγάλους πιο κοντά στα βιβλία!Δική μου δουλειά ήταν να δώσω μορφή στα λόγια, το κείμενο να γίνει εικόνα. Τα παραμύθια που έφτασαν στα χέρια μου, με ενθουσίασαν!

Από τις πρώτες κιόλας παραγράφους, ήρωες ξεπηδούσαν απ’ το κεφάλι μου και το πινέλο τους αποτύπωνε στο χαρτί.

Η χαρά και η ικανοποίηση που πήρα, βλέποντας ολοκληρωμένη την εικονογράφησή μου για το παραμύθι της Ευρυδίκης Αμανατίδου «Ο ήλιος που έχασε το δρόμο του», στο site της Σαΐτας, καθώς και τα θετικά σχόλια από μικρούς αναγνώστες και γονείς, με γέμισαν περηφάνια, καθώς ένιωσα πως έβαλα και εγώ το …πινελάκι μου στο όραμα του Ηρακλή Λαμπαδαρίου για ελεύθερα βιβλία, χωρίς κόστος.

Μια νέα εικονογράφηση για ένα αστείο και πρωτότυπο παραμύθι ετοιμάζεται και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο site της Σαΐτας.

Η Ευγενία Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1982. Σπουδάζει ζωγραφική στη σχολή Βακαλό στην Αθήνα από το 2000 έως το 2003 (Ζωγραφική, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Ιστορία Τέχνης, Θεωρία Τέχνης, Γλυπτική, Γραφιστική, Χαρακτική). Στη συνέχεια, σπουδάζει σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη στην Αθήνα από το 2004 έως το 2006 (Σχέδιο Μόδας, Πατρόν, Υφασματολογία, Ιστορία Κοστουμιού, Αισθητική Αγωγή, Styling). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και σεμινάρια φωτογραφίας (1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο, Isle of Wight,UK,1996).
   Δραστηριοποιείται στον χώρο των περιοδικών μόδας ως stylist: Harper's Bazaar, KLIK, Gynaika, BHMAdonna, CELEBRITY, Pink Woman, Icons traveller's,  STYLE FAQ. Συνεργάζεται με σχεδιαστές μόδας και επιμελείται fashion shows, video clip, βιτρίνες καταστημάτων. Διετέλεσε επικεφαλής 20μελούς ομάδας backstage στο 2ο Greek Fashion Week στο Ζάππειο, καθώς και habilleuse σε πολλές επιδείξεις μόδας στα πλαίσια των Ελληνικών Εβδομάδων Μόδας στην Αθήνα. Συνεργάζεται με την εταιρεία ενδυμάτων P&R Fashion (Anna Riska) ως σχεδιάστρια μόδας.
   Λαμβάνει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα και στην Καβάλα, καθώς και στο πρώτο Athens Fringe Festival, στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι. Τον Ιούνιο του 2011 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας και συμμετείχε με παρουσίαση της ατομικής έκθεσης και στο Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου 2011.
   Από το 2008 κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ. Το αμερικανικό site “Handbag Designer 101”, παρουσίασε την Ευγενία Παπαϊωάννου ως Σχεδιάστρια της Ημέρας, προβάλλοντας τη χειμερινή συλλογή της από χειροποίητες τσάντες (Νοέμβριος 2011).
   Παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες.

Δημοσίευση σχολίου