Ο Απολλώνιος ο Φαίαξ γράφει για τη συνεργασία του με τη Σαΐτα

Μερικά ηλεκτρονικά μηνύματα, χωρίς κάποια άλλη μορφή επικοινωνίας, ήταν αρκετά για να καταλάβω ότι υπάρχει πολύ μεράκι και ενθουσιασμός ‘‘εκεί’’, στις εκδόσεις Σαΐτα.
Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν κάτι το οποίο ξέρουν καλύτερα απ’ όλους τα παιδιά: το πέταγμα μιας μικρής σαΐτας κόντρα στον άνεμο -η ελεύθερη διάδοση των αγαθών του πολιτισμού, κόντρα στην εμπορική τους εκμετάλλευση που τα υποβιβάζει σε προϊόντα- είναι πιο απολαυστική για αυτόν που θα την ελευθερώσει από το χέρι του, επειδή οι ελιγμοί της σαΐτας γίνονται περισσότερο απρόβλεπτοι και εντυπωσιακοί.
Κι όταν είδα το αποτέλεσμα της έκδοσης του μυθιστορήματός μου, μέσα σε λίγες μόλις μέρες, κατάλαβα ότι δεν έχουν μείνει στο μεράκι και στον ενθουσιασμό ‘‘εκεί’’, στις εκδόσεις Σαΐτα, αλλά ότι η ερασιτεχνική τους διάθεση έχει αποκτήσει επαγγελματικές δεξιότητες. 


Γνωρίστε τον Απολλώνιο τον Φαίαξ…
Ο Απολλώνιος ο Φαίαξ υπήρξε περιθωριακός συγγραφέας στους μακρινούς 20ο και 21ο αιώνα μ.Χ. Καταγόταν από το νησί των Φαιάκων, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να επιστρέψει στην ουτοπική πατρίδα, πάντοτε χωρίς επιτυχία. Εκτός από την Αθήνα, έζησε και σε αρκετές άλλες πόλεις. Εξορίστηκε από όλες λόγω του έργου του, το οποίο οι ειδικοί των χρόνων εκείνων χαρακτήρισαν ως ‘‘του κατωτέρου είδους’’. Πέθανε πένης και αγνοημένος.


Επισκεφτείτε το ιστολόγιό του. 

Δημοσίευση σχολίου