Η Ελένη Καζάρα γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα

Πόσο σημαντικό είναι άραγε να βρίσκεις ανθρώπους που μοιράζονται μαζί σου τα ίδια ιδανικά;
Αυτό ακριβώς αισθάνθηκα όταν ήρθα σε επικοινωνία και τελικά συνεργάστηκα με την ομάδα της Σαΐτας. Ότι βρήκα ανθρώπους που αγαπούν τα βιβλία, όσο κι εγώ! Και κυρίως, που πιστεύουν ότι μέσω αυτών μπορούν να περάσουν μηνύματα, σε μικρούς και μεγάλους... Το έργο τους είναι σημαντικό, πρωτοπόρο και έχει τις ρίζες του στον εθελοντισμό. Και πόσο πιο επίκαιρο μπορεί να είναι αυτό; Σε περιόδους κρίσεως, όπως τη σημερινή, οι έννοιες της προσφοράς και της αλληλεγγύης παίρνουν άλλη αξία. Το βιβλίο, πλέον, δεν κοστολογείται, αλλά χαρίζεται!!!


Θα ήθελα στο σημείο αυτό αναφερθώ και στην ψηφιακή βιβλιοθήκη που έχει δημιουργήσει η Σαΐτα με τα ομιλούντα βιβλία (audio books). Μέσω αυτών δίνεται η ευκαιρία στα μικρά παιδιά που δεν διαβάζουν ακόμη, να ακούσουν κάποιο παραμύθι, στα άτομα με πρόβλημα όρασης να διαβάσουν με έναν εναλλακτικό τρόπο μυθιστορήματα κ.τ.λ. Χαίρομαι πολύ που κι εγώ έχω 'δανείσει' τη φωνή μου σε ορισμένα από τα παραμύθια που πετούν ελεύθερα στη Σαΐτα.
Εύχομαι να μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να συνεργαστώ και στο μέλλον με τον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο και να συνεχίσω να συναναστρέφομαι με νέους ανθρώπους, που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο.

Γνωρίστε την Ελένη
Η Ελένη Καζάρα γεννήθηκε στην όμορφη Καβάλα στις 25/05/1980 και μεγάλωσε στο νησί της, τη Θάσο. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2003. Συνέχισε τις σπουδές της, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Tor Vergata, Ρώμη). Αυτή τη στιγμή είναι φοιτήτρια στο ΕΑΠ, κάνοντας μεταπτυχιακό στις Σπουδές στην Εκπαίδευση. Έχει τη χαρά και την τιμή να εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια σε δομές ειδικής αγωγής, όπου διδάσκει σε μαθητές/τριες με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι παντρεμένη και έχει δύο υπέροχα παιδιά, τον Γρηγόρη και την Άννα. Αγαπάει πολύ τα βιβλία και κυρίως τα παραμύθια, καθώς μέσα από αυτά και μαθαίνουμε αλήθειες, αλλά και λέμε αλήθειες!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

ekaz25@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου