Project 240’’ – Ταξίδι δίχως προορισμό

Η Άννα Πούδη συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 29 της Γιώτας Τριανταφυλλίδου. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Τελείωσε κι αυτό το Καλοκαίρι, τόσο ξαφνικά και απροειδοποίητα. Παίρνοντας μαζί του όλες τις σπουδαίες και ασήμαντες στιγμές. Έφυγε, αφήνοντας πίσω του μια γλυκιά και αδιόρατη μελαγχολία. Για όσα δεν προλάβαμε να ζήσουμε, για όλα εκείνα τα κρυφά και ανομολόγητα αισθήματα.


Η θερινή αυτή μελαγχολία, δεν άφησε ούτε εμένα ανεπηρέαστη.  Όσο περνούσε ο καιρός, άρχισε να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο, αγεφύρωτο συναισθηματικό κενό. Είχα την ανάγκη να κρατηθώ από κάπου· αναζητούσα, επί ματαίω, μια σανίδα σωτηρίας. Ώσπου, έξαφνα, ένιωσα μέσα στο αδίεξοδο αυτό να ανοίγεται μπροστά μου ο μαγικός κόσμος των βιβλίων. Και τότε, δίχως δισταγμό, αποφάσισα να επιβιβαστώ κι εγώ στο καράβι της γνώσης και της εμπειρίας. Έτσι, ξεκίνησε ένα υπέροχο, μακρύ ταξίδι. Ένα ταξίδι δίχως προορισμό, στα άδυτα  της ανάγνωσης. Οι ήρωες του κάθε βιβλίου έχουν πάντα να διηγηθούν μια ξεχωριστή ιστορία, άλλοτε μεγάλη κι άλλοτε μικρή. Σε ωθούν να ταυτιστείς μαζί τους και να βιώσεις τα συναισθήματά τους. Σε κάνουν να αγωνιάς, να χαίρεσαι, να λυπάσαι, ακόμη και  να λυτρώνεσαι. Ήταν ένα ταξίδι, αναμφίλεκτα, μοναδικό. Ο Χειμώνας έδωσε και πάλι τη θέση του στο Καλοκαίρι. Ένα Καλοκαίρι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα, καθώς είχα, πλέον, πιστή συντροφιά μου τα βιβλία. Συνοδοιπόροι μου σε κάθε μου σκέψη και επιθυμία.  

Η Άννα Πούδη κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και μένει στην Αριδαία τα τελευταία χρόνια. Σπουδάζει Ελληνική Φιλολογία (Α' έτος), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω e-mail: annapoudi@yahoo.com

Δημοσίευση σχολίου