Project 240'' - Λιμνάζοντα νερά

Η Μαρίνα Αποστόλου συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 42 της Διάνας Σεϊτανίδου. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Οι σκέψεις είχαν πια εγκαταλείψει τη φωλιά του μυαλού μου όπου γλυκά και ήρεμα ζεσταίνονταν και κάποια στιγμή, άκομψα και βίαια, κατέβηκαν στο λαιμό και γίνανε κόμπος. Με πνίγανε μέχρι που ακόμα πιο ξεδιάντροπα αποφάσισαν να κατέβουν στο στομάχι μου και να κάτσουν εκεί σα βαρίδιο.
Είχα ανάγκη από μια λύση. Από μια διατύπωση. Από μια έκφραση. Από ένα στήσιμο όλου αυτού. Δε με κάλυπτε η ποίηση, δε μου έφτανε το διήγημα. Ήθελα, όπως είπα, ένα στήσιμο όλων αυτών των σκέψεων. Έπρεπε να τους δώσω χώρο, ζωή και ανάσα αλλιώς θα με έσκαγαν πρώτες εκείνες. Επρόκειτο για μια κανονική μάχη με αίμα! Έτσι μου ήρθε η ιδέα του θεατρικού.


Στην προσπάθειά μου αυτή ανακάλυψα ότι οι σκέψεις αυτές απαιτούσαν και πληροφορίες. Έγκυρες πληροφορίες. Πληροφορίες που με ξεπερνούσαν κι έπρεπε να τις βρω από αλλού. Έπρεπε δηλαδή να παντρέψω τις μεν με τις δε. Δεν πήγαινε άλλο. Αν δε μιλούσα, δεν ξέρω πώς θα γιάτρευα μέσα μου τη φωνή αγανάκτησης που επαναστατούσε.
Οι σκέψεις μας δεν πρέπει να μοιάζουν με λιμνάζοντα νερά. Να λασπώνουν, να μυρίζουν, να βρωμάνε. Οι σκέψεις μας θέλουν αέρα, οξυγόνο και απελευθέρωση. Κι έτσι, έγραψα ‘’Το κουτί’’. Το πρώτο μου ηλεκτρονικό βιβλίο.
Κι έτσι απαλλάχτηκα απ’ όλα αυτά που με βάραιναν. Κι έτσι είπα όλα αυτά που όσο κι αν τα φώναζα, ακούγονταν απλά σα συμβουλές, σαν υποδείξεις ή δασκαλίστικες παρατηρήσεις.

Μαρίνα Αποστόλου
1/4/2015


Η Μαρίνα Αποστόλου γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Ακόμα ψάχνει το λόγο γιατί αποφάσισε να εργαστεί στον τόσο αντιδημιουργικό χώρο του δημοσίου. Έχει γράψει και εκδώσει έξι βιβλία με βασικό άξονα τον άνθρωπο και τη θέση του στην κοινωνία και την καθημερινή ζωή. Τον Οκτώβριο του 2014 βραβεύτηκε για την τελευταία της ποιητική συλλογή με τίτλο ''Ποίηση'' από τα Σικελιανά 2014.

Επικοινωνία: apostoloumarina@yahoo.gr



Δημοσίευση σχολίου