Project 240’’ – Φτιάξε δικούς σου κόσμους

Ο Λούκας Παναγή συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 52 του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Κλείσε τα μάτια και ταξίδεψε . Βάλε τα γράμματα στη σωστή τους θέση και φτιάξε λέξεις. Με τις λέξεις, φτιάξε προτάσεις. Κι από εκεί και πέρα, καινούργιοι κόσμοι ανοίγονται μπροστά στα μάτια σου. Κόσμοι, που κανείς δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Κανείς, παρά μόνο η καλύτερη σου φίλη, η φαντασία. Κόσμοι, που κανείς δεν έχει φανταστεί ποτέ πως υπάρχουν.

Όπως τα γυαλιά ηλίου σε προστατεύουν από τον ήλιο έτσι και το βιβλίο προστατεύει την ψυχή σου. Την κρατάει ατόφια και αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.


Παρέα με ένα βιβλίο ίσως δακρύσεις, γελάσεις, φοβηθείς. Μπορεί καμιά φορά και να θυμώσεις. Το σημαντικό είναι ότι αισθάνεσαι.

Όταν διαβάζεις, το μυαλό σου γίνεται φωτογραφική μηχανή. Αποτυπώνει κάθε πρόταση σε εικόνα. Μια εικόνα δικιά σου, που την έφτιαξες με τη βοήθεια του μυαλού.

Και αν η ζωή σου μοιάζει ανιαρή και μονότονη. Αν η καθημερινότητα σκοτώνει το εγώ σου. Πιάσε στα χέρια σου ένα βιβλίο. Εκεί βρίσκεται το μυστικό μιας αλλιώτικης ζωής. Πιάσε στα χέρια σου την ζωή σου -που είναι φτιαγμένη από πλαστελίνη- και διαμόρφωσέ την εσύ όπως θες.

Ο Λούκας Παναγή γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Είναι στο 4ο έτος,  στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Ασχολείται με το θέατρο (σκηνοθεσία, σενάριο), με τη νοηματική γλώσσα καθώς και πολλά άλλα. Αυτή την περίοδο ασχολείται με την προώθηση του πρώτου του παιδικού παραμυθιού με τίτλο: "Ποιος έκλεψε το μυστικό της σοκολάτας;", το οποίο έχει κάνει αυτοέκδοση. Μέρος των εσόδων από το παραμύθι θα δοθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις "Ένα Όνειρο μια Ευχή".

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Λούκα στο e-mail: loukaspanagi@hotmail.com

είτε μέσω της σελίδας του παραμυθιού του στο facebook γράφοντας "Ποιος έκλεψε το μυστικό της σοκολάτας;"

Δημοσίευση σχολίου