Project 240’’ – Το σεντούκι των μυστικών

Η Μαρία Μαυρουδή συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 58 του Χάρη Ιωαννίδη. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Στέκεται  εδώ και χρόνια ακίνητο σε ένα μεταλλικό κουτί στο κέντρο της μεγάλης πλατείας. Περιμένει υπομονετικά τον παραδοσιακό τύπο που θα το κάνει να ξυπνήσει από το λήθαργο της απραξίας. Εδώ και καιρό έχει να υποδεχθεί κάποιον επισκέπτη. Εδώ και μήνες έχει να ακούσει τη σπαραχτική φωνή ενός ξενιτεμένου όταν επικοινωνεί με τους συγγενείς του στη Μάνα Πατρίδα.
Η τεχνολογία βρίσκεται στην απέναντι όχθη. Νιώθει να το απειλεί και να διεκδικεί μερίδιο από τη θέση που εδώ και χρόνια κατέχει με υπερηφάνεια. Τα κινητά τηλέφωνα και τα κοινωνικά δίκτυα , σταδιακά θα εξαφανίσουν την ύπαρξή του ,θα λησμονήσουν την προσφορά του.


Ευτυχώς που στη μνήμη του έχουν αποθηκευτεί χιλιάδες συνομιλίες από τα προηγούμενα υπέροχα χρόνια. Το ακουστικό του είναι το σεντούκι πολλών σπουδαίων μυστικών …αναγνωρίζουν οι ρομαντικοί και οι ευαίσθητοι.
Λόγια αγάπης, χαράς πόνου και δυστυχίας βρίσκονται στη μνήμη του. Για να περνά ευχάριστα την ώρα του τα ακούει και τα ξανακούει αρκετές φορές.
-Τα λόγια αυτά μοιάζουν σαν ένα καλογραμμένο βιβλίο που σε συναρπάζει και σε μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς και παραμυθένιους, μονολογεί συχνά.
Στέκεται  αμίλητο ακίνητο στην άκρη της πλατείας. Τι περιμένει να δει; Τι περιμένει να ακούσει;

Η Μαρία Μαυρουδή γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και τα τελευταία εφτά χρόνια ζει και εργάζεται στις Μοίρες ως εκπαιδευτικός. Έχει βραβευτεί σε Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς μαντινάδας και Παραμυθιού. Η λογοτεχνική συγγραφή είναι ένας τρόπος διεξόδου από τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας γι’ αυτήν. Προσπαθεί να μυήσει στα μονοπάτια της ανάγνωσης και της λογοτεχνικής γραφής και τους μαθητές της και τα δύο μικρά της αγόρια.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω e-mail: gariffalo@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου