Project 240’’ – Εμένα δε θα μου σπάσει ποτέ ξανά η μολυβομύτη, δε θα το επιτρέψω εγώ!

Ο Στέφανος Αλεξιάδης συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 14 της Διάνας Σεϊτανίδου. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν και βρέθηκα σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο. Φορούσα μαύρα γυαλιά και, χωρίς να βλέπω, ένιωθα την πόρτα κλειστή, κλειδωμένη. Κι αναρωτιέμαι: "Εγώ; Ένας τόσο πετυχημένος συγγραφέας να μην έχω κανέναν να με βοηθήσει; Τόσα βιβλία έχω γράψει... Πρέπει να βρω μια λύση κι εδώ".
Τα παράθυρα είναι κι αυτά κλειστά, χωρίς κουρτίνες-γυμνά.
Γυμνά σαν τη γυμνή μου καρδιά.
Ξαφνικά μια σπίθα στο παράθυρο. Μια πεταλούδα φωτεινή να μου απαγγέλει το τελευταίο μου ποίημα.


Ένας παράξενος χορός λέξεων διαδραματίζεται μπρος στα μάτια μου. Νιώθω αγάπη, υπομονή, αλληλεγγύη, όμως και μοναξιά. Περιτριγυρίζουν το κεφάλι μου και με έναν περίεργο αλλά και μοναδικό τρόπο μου σηκώνουν τα σκούρα γυαλιά που δεν μπορούσα να βγάλω.
Τώρα βλέπω. Βλέπω τόσο καθαρά.
Η πόρτα όμως ακόμα κλειδωμένη. Αυτή; Πώς θα ανοίξει αυτή; Τώρα είμαι και πάλι μόνος μου. Όλοι έλεγαν ότι θα ήταν εδώ αν τους είχα ανάγκη.
Μα τελικά όλοι λείπουν.
Τώρα τα ποιήματά μου μού κρατούν συντροφιά.
Ένα φωτεινό πλασματάκι είχε ξεμείνει να χορεύει μόνο του, έρχεται κοντά και μου λέει «Γράψε... Έτσι θα ανοίξεις την πόρτα».
Ψάχνω στυλό, πουθενά. Ψάχνω πένα, πουθενά. Βρίσκω ένα μολύβι. Χαρτί πουθενά. Ο τοίχος απέναντί μου λάμπει, σα να λέει "Έλα...γράψε!" Πλησιάζω και αρχίζω τα στιχάκια με τόση μανία που σπάει η μύτη του μολυβιού.
Έτσι, ξύπνησα... "Εμένα δε θα μου σπάσει ποτέ ξανά η μολυβομύτη, δε θα το επιτρέψω εγώ!"

Ο Στέφανος Αλεξιάδης γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη. Είναι τελειόφοιτος της Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Όνειρο του ήταν να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο. Από μικρός σκάρωνε στιχάκια, προσπαθώντας να εκφράσει τους ανθρώπους που ποτέ δεν κατάφεραν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους. Επόμενος στόχος του είναι να κάνει μεταπτυχιακό στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Γράφει ποίηση, καθώς σε πολύ μικρή ηλικία έλαβε μέρος στον 4ο και 8ο διαγωνισμό παραμυθιού που διοργάνωσε το περιοδικό Kid's fun και στο 5ο Φεστιβάλ Ποιήσεως μαθητών Ν. Θεσσαλονίκης.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω e-mail: steff_262@yahoo.com

Δημοσίευση σχολίου