Project 240’’ – Ο μπεστ σελλερίστας

Ο Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 14 της Διάνας Σεϊτανίδου. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

«Έχεις ακριβώς μία ώρα για να γράψεις την καλύτερη ιστορία της ζωής σου», είπε ο ημίτρελος άνδρας σημαδεύοντας με το πιστόλι το κεφάλι του συγγραφέα, που μόλις στα δεκαοχτώ του είχε καταφέρει να γράψει ένα μπεστ σέλλερ παγκοσμίου βεληνεκούς.

Η πόρτα έκλεισε και ο νεαρός άνδρας, ηλικίας είκοσι πέντε ετών πια, κοίταξε με φόβο τον φορητό υπολογιστή που έχασκε μπροστά του. Αυτή τη φορά δεν μπορούσε να παρακαλέσει για παραπάνω χρόνο. Ξεκίνησε να προσπαθεί να σκεφτεί μία ιστορία που να ήταν τόσο καλή, ώστε να του εξασφάλιζε την ελευθερία του. Έψαξε βαθειά στα μύχια της ψυχής του και βρήκε κάμποσες αφηγήσεις, εντελώς διαφορετικές από το είδος των πέντε μυθιστορημάτων που είχε γράψει μέχρι σήμερα.


Έσκυψε πάνω από τα μαύρα πλήκτρα. Αναζήτησε αγωνιωδώς το τέλος, καθώς ο κύριος Έριξον είχε αυτό το κουσούρι. Αν δεν γνώριζε το τέλος της ιστορίας δεν μπορούσε να γράψει. Πάντα αρχίνιζε από το τέλος!

Τα χέρια του πήραν φωτιά. Έγραφε ταχύτατα. Δεν χρειαζόταν έμπνευση, αφού ήταν ένας μάγος των λέξεων, ένας επαγγελματίας συγγραφέας. Ξάφνου, σταμάτησε. Γέλασε κι ύστερα συνέχισε να πατάει τα πλήκτρα σε φρενήρεις ρυθμούς. Ο πολλά υποσχόμενος κύριος Έριξον ήξερε πια το τέλος του δημιουργήματός του, θα πέθαινε.

Ο Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994. Είναι φοιτητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Έχει πάρει μέρος σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Μεγαλύτερη διάκριση αποτελεί το πρώτο βραβείο στον πέμπτο πανελλήνιο διαγωνισμό παραμυθιού που είχε διοργανωθεί από το περιοδικό Kid’s Fan. Έχει γράψει τρία μυθιστορήματα: «Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα» , «Το Λίκνο της Ζωής» και «Κωδικό όνομα: Αφύπνιση», τα οποία μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν από τον ιστοχώρο των Εκδόσεων Σαΐτα. Παράλληλα, διαθέτει και το ιστολόγιο: «Χίλιες και μία ιστορίες» (http://minosathkar.blogspot.gr/). Τέλος, έχει συμμετάσχει και στα συλλογικά έργα: «Tweet_Stories - Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες» (openbook.gr), «Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος», «Ένα ταξίδι… αλλιώς» (Εκδόσεις Σαΐτα), «Ιστορίες της Πόλης μας» – Ιωάννινα, «Κάρπαθος: Ιστορίες από το νησί μας» (Εκδόσεις iWrite.gr).


Μπορείτε να τον συναντήσετε στη διεύθυνση: Επικοινωνία: https://www.facebook.com/minosathanasios.karyotakis

Δημοσίευση σχολίου