Project 240’’ – Μια αγάπη φωτεινή

Η Νόπη Γκαϊτατζή συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 42 της Διάνας Σεϊτανίδου. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς

Σε είχα ξεχάσει, μαγεύτηκα από τις ψεύτικες εικόνες και τα είδωλα. Παρασύρθηκα σε ένα ταξίδι θανάτου, θανάτου της ψυχής μου μακριά απ’ τις μαγικές σου λέξεις και τα όνειρα που πλάσαμε μαζί. Σε πρόδωσα, εμπιστεύτηκα το αλλότριο, το νέο, μα μόνο σκοτάδι μου πρόσφερε και άνοια. Εσύ ήσουν αυτός που μου έμαθες τη ζωή, μου έμαθες να ζωγραφίζω με την ψυχή μου, να ανασαίνω με το στόμα μου, να ζω με την καρδιά μου, να αγαπώ μέσα από το μαγικό ταξίδι των αισθήσεων.


Εσύ όμως δε με ξέχασες ποτέ. Εμφανίστηκες μπροστά μου σαν βροχή, πεταμένο στην άκρη του δρόμου και με ξύπνησες από το λήθαργο. Μου θύμησες τη μυρωδιά του χώματος και τα χρώματα του ουρανού μόλις άνοιξα την πρώτη σου σελίδα. Μου έδειξες τη βαναυσότητα του ανθρώπου απέναντι σου και την εκμετάλλευση που έχεις υποστεί. Σε χρησιμοποίησε όταν δεν είχε όνειρα και ελπίδες και τώρα που του τα είχες προσφέρει όλα σε πετούσε χωρίς καθόλου ενοχές.
Μη φοβάσαι! Τώρα θα σε φροντίσω εγώ, είναι η σειρά μου να σου σταθώ και να επουλώσω τις πληγές σου. Θα σου δείξω την αγάπη που μου έμαθες εσύ. Μια αγάπη φωτεινή που δεν φοβάται να παλέψει γι’ αυτόν που την έφερε στη ζωή και της δίδαξε την ευγνωμοσύνη. Γιατί ο κόσμος που μου πρόσφερες εσύ είναι αγνός και δεν ζητάει αντάλλαγμα. Αρκούν μια πένα, ένα χαρτί και ανοιχτές κεραίες.
Σε ευχαριστώ, γιατί μου έδειξες τον τρόπο να γυρίσω πίσω σε σένα!

Η Νόπη Γκαϊτατζή, γεννημένη το 1992, ζει στην Ξάνθη και είναι τελειόφοιτη του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ειδίκευση στη Νεοελληνική φιλολογία. Ασχολείται εδώ και μερικά χρόνια με τη συγγραφή ποιημάτων και πρόσφατα έκανε την πρώτη της απόπειρα στη συγγραφή ενός μυθιστορήματος. Την μαγεύει ο κόσμος των λέξεων, η μουσική και η επίδραση τους στην ψυχολογία του ανθρώπου. Όνειρό της είναι να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων και την υποκριτική.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: nopaki17@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου