Ταξιδεύοντας πάνω σε μια ακτίνα φωτός

Τίτλος: Ταξιδεύοντας πάνω σε μια ακτίνα φωτός
Συγγραφέας: Μάλαμα Σιδηροπούλου
ISBN: 978-618-5147-34-1

Συνεργάτης
Φιλολογική επιμέλεια, διορθώσεις: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη
Σελιδοποίηση: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σύντομη περίληψη
Το αρχέγονο φως ηλικίας δεκατεσσάρων δισεκατομμυρίων χρόνων είναι ο μοναδικός μάρτυρας της γένεσης του Σύμπαντος, μα και πιστός του συνοδοιπόρος. Οδήγησε τον άνθρωπο στις μεγάλες ανακαλύψεις της Φυσικής και υπήρξε αντικείμενο λατρείας, ζωής, προβληματισμών και έριδας.
Σ’ αυτήν τη μαγική οντότητα αφιερώνεται τούτο το βιβλίο, με τη φιλοδοξία της απειροελάχιστης προσέγγισης του τεράστιου μεγαλείου του.

Η προσέγγιση επιχειρείται μέσα από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες, την επιστημονική και την εκπαιδευτική. Στο πρώτο μέρος γίνεται μια ιστορική ανασκόπηση των θεωριών που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα προτάθηκαν για να εξηγήσουν το φως και τα φαινόμενά του. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται οι αντιλήψεις των μαθητών για το φως, η διδασκαλία της Οπτικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην κατανόηση των οπτικών φαινομένων.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Απρίλιο του 2015.


Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 1,35 ΜB)


Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 

  
(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)

Δημοσίευση σχολίου