240''

Τίτλος: 240''
Συγγραφέας: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
ISBN: 978-618-5147-32-7

Συνεργάτης
Σχεδιασμός εξωφύλλου, σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη

Φωτογραφίες
Αναστάσιος Βογιατζίδης, Χρήστος Ζαφειριάδης, Χάρης Ιωαννίδης, Μαρία Καλογιώργη, Δημήτριος Κανελλόπουλος, Μέλη Μίχα, Διάνα Σεϊτανίδου, Γιώτα Τριανταφυλλίδου, Απόστολος Τσομπανόπουλος

Σύντομη περίληψη
240 δευτερόλεπτα ή 4 λεπτά. Αυτός είναι ο χρόνος που διαχωρίζει τον εγκεφαλικό θάνατο. Μεταφορικά μιλώντας, έναν θάνατο που μπορεί να προέλθει και από την αποστροφή για την ανάγνωση και την απουσία του βιβλίου γενικότερα στη ζωή μας.

24 διηγήματα με κεντρικό τους θέμα την αξία της Λογοτεχνίας και την απόλαυση της ανάγνωσης δημιουργούνται μέσα από αναμνήσεις του φωτογραφικού φακού εννέα φωτογράφων, παλεύοντας να συνυπάρξουν πλάι στη δύναμη της εικόνας.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Μάρτιο του 2015.


Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 6,16 ΜB)



Η συλλογή διηγημάτων 240'' σε μορφή audio book




Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 

  
(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)

6 σχόλια:

  1. Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τον αναγνώστη των 240 δευτερολέπτων.

    Ο συγγραφέας είχε μια υπέροχη έμπνευση που την υλοποίησε με τρόπο μοναδικό.

    Οι ιστορίες του συγκινούν και προβληματίζουν. Η δύναμη και η ευαισθησία των λέξεων ρέει σαν γάργαρο νεράκι. Το διάβασα μονορούφι.

    Με γοήτευσαν ιδιαίτερα ο αριστουργηματικός Ποδηλάτης, Ο τέλειος Θησαυρός, η φιλοσοφημένη Μοίρα, τα υπέροχα Δίχτυα, το πανέξυπνο Πλαίσιο, αλλά και το συγκινητικό Δένδρο με τη μεγάλη σκιά.

    Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσετε και θα το διαδώσετε στου φίλους σας που ψάχνουν για ένα ξεχωριστό ένα ιδιαίτερο βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το πρώτο επίσημο σχόλιο, Δημήτρη!
      Η συμμετοχή σου με τις φωτογραφίες και η στήριξή σου μου έδωσαν μεγάλη χαρά και αισιοδοξία για την επιτυχία του project.
      Εν αναμονή του δικού σου διηγήματος, σε χαιρετώ.

      Διαγραφή
  2. Διάβασα με πολύ προσοχή τα αφηγήματα και κάθισα να ξαποστάσω στη στέγη των εικόνων –φωτογραφιών. Απλή, σμιλευμένη γραφή ανεπιτήδευτη και προκλητική χάρη στον εναρμονισμό που προσφέρει η ανάγνωση ,της ψυχής, του λογισμού και των αισθήσεων! Έξαρση του νου και επιθυμία για τη συγγραφή ενός ακόμη αφηγήματος!Μια επίπονη καταβολή πνευματικής ποιότητας που κάνει τον αναγνώστη να αναρωτηθεί: Τι σημαίνει για μένα το βιβλίο!Aννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Άννα!
      Σ’ ευχαριστώ για τον χρόνο σου να διαβάσεις τη συλλογή καθώς και για τη θετική κριτική σου. Είναι πολύτιμη αυτή η αλληλεπίδραση και ελπίζω να λάβω διήγημά σου στο Project 240’’.
      Φιλικά, Ηρακλής

      Διαγραφή
  3. Η πλοκή του λόγου πάντα με συνάρπαζε. Η ευρηματικότητα του συγγραφέα που παντρεύει τις φωτογραφίες με το λόγο απογειώνει τη φαντασία, οδηγώντας την ασυναίσθητα στο παιχνίδι που κάνει ο νους του καθενός, πλάθοντας και τις δικές του ιστορίες. Σαν δρόμος ανοιχτός που πολλοί περπάτησαν πάνω του και κανενός τα βήματα δεν μοιάζουν με του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιώτα! Η τελευταία σου πρόταση συνοψίζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τον πυρήνα του Project 240’’ και την ανάγνωση με την ευρύτερη έννοιά της. Μου έδωσες μεγάλη χαρά!

      Διαγραφή