Το λογοτυπάκι της Σαΐτας σε εξώφυλλο τετραδίου!

Πριν από λίγους μήνες, τον Αύγουστο συγκεκριμένα, ένας νεαρός graphic designer-illustrator, ο Μιχάλης Τουμανίδης σχεδίασε ένα έργο με αφορμή το σύνθημα της Σαΐτας «Αφήστε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα».


Μια στάση στο ταξίδι αυτού του έργου, που είχε τους καλύτερους οιωνούς, συγκεντρώνοντας θετικότατα σχόλια και καλές εντυπώσεις, είναι η επιλογή του από το φροντιστήριο «συν|λογισμός» να κοσμήσει το εξώφυλλο των τετραδίων που μοιράστηκαν δωρεάν στους μαθητές του. Δίπλα λοιπόν στο λογότυπο του γραφείου που λειτουργεί ο Μιχάλης, To Man, βρίσκεται και το λογοτυπάκι της Σαΐτας καθώς έδωσε την αφορμή για τη δημιουργία του.

Λίγα λόγια για το φροντιστήριο «συν|λογισμός»…
Σήμερα που όλα αλλάζουν ραγδαία γύρω μας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η μόρφωση είναι αδιαπραγμάτευτη διαμορφώνουμε την ικανότητα να βλέπουμε μπροστά!
Το φροντιστήριο «συν|λογισμός» αποτελεί μία νέα πρόταση στον χώρο της εκπαίδευσης με στόχο να καθοδηγήσει τον μαθητή και να τον μυήσει στη δια βίου παιδεία και γνώση.
Η εκπαιδευτική του ομάδα δεν παραμένει στις τετριμμένες και παραδοσιακές μεθόδους εκμάθησης του αντικειμένου προς εξέταση σε ενδοσχολικό και πανελλήνιο επίπεδο. Κάνει τον μαθητή να αγαπήσει το βιβλίο, εγχειρίδιο ή οποιαδήποτε άλλη πηγή γνώσης και ολοκλήρωσης της προσωπικότητάς του με γνώμονα την σφαιρική εικόνα και διαχείριση των πραγμάτων.

«Σκοπός του δασκάλου είναι να βοηθήσει τον μαθητή να γεννήσει την ‘αλήθεια’, να τον καθοδηγήσει και όχι να παρουσιαστεί σε αυτόν σαν αυθεντία».

Η διδασκαλία ολοκληρώνεται γύρω από ελλειπτικό τραπέζι όπου καθηγητής και μαθητές καταθέτουν τις απόψεις και ιδέες τους και με την βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και του διαδραστικού πίνακα ολοκληρώνεται το μάθημα. Η συνεργατική μας τάξη συμβάλλει στην ευχαρίστηση που λείπει από το ελληνικό σχολείο, βελτιώνει την απόδοση όλων και παρέχει την αποτελεσματική στήριξη των μαθητών μας με την ενεργό συμμετοχή τους στο μάθημα. Η πρωτοποριακή μας μέθοδος διδασκαλίας γύρω από το ελλειπτικό τραπέζι ισχυροποιεί το συναίσθημα της ομάδας και πολλαπλασιάζει τη δυναμική της.

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη…
Ο Μιχάλης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1984, πέρασε την παιδική του ηλικία στην Αθήνα και τo Βόλο. Δεν σταμάτησε πότε να ζωγραφίζει και να αγαπάει την εικόνα. Σπούδασε Μουσική τεχνολογία στο ιδιωτικό Ι.Ε.Κ Δέλτα στη Θεσσαλονίκη και μετέπειτα multimedia. Συνεχίζει τις σπουδές του στην Αθηνα στην σχολή ΒΑΚΑΛΟ με κατεύθυνση graphic design και αποκτά BACHELOR OF ARTS FIRST CLASS HONOURS IN DESIGN από το πανεπιστήμιο του DERBY.

Αποκτά μία διάκριση και ένα βραβείο. Έργο του επιλεγμένο από τον δήμο Βόλου διακρίνεται σε παγκόσμιο παιδικό διαγωνισμό και το 2012 με 2o βραβείο σε φοιτητικό διαγωνισμό για σχεδιασμό λογοτύπου που διοργανώνει η παγκόσμια ένωση ετικετών παραγωγών FINAT.
  
Από το 2013 ζει και εργάζεται στην Καβάλα, διατηρώντας ένα μικρό δημιουργικό γραφείο στο κέντρο της πόλης με πολλά όνειρα και πάθος για το design και την εικονογράφηση.


Επισκεφτείτε τη σελίδα του Μιχάλη όπου μπορείτε να δείτε τα πρόσφατα έργα του.

1 σχόλιο:

  1. Το φροντιστήριο "συν/λογισμός" ευχαριστεί θερμά τόσο τον δημιουργό και εμπνευστή του έργου Μιχάλη Τουμανίδη όσο και τις εκδόσεις Σαϊτα .
    Ευχαριστούμε πολύ που δημιουργήσαμε όλοι μαζί αυτό το υπέροχο τετράδιο για τους μαθητές του φροντιστηρίου μας ελπίζοντας ότι γεμίζοντάς το γνώσεις και πληροφορίες θα τους ολοκληρώσει ως προσωπικότητες κάνοντάς τους ικανούς να διαχειριστούν την γνώση καθώς επίσης και να τους εμπνεύσει για να ενταχθούν στην "κοινωνία των γραμμάτων και των τεχνών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή