Ο Ιορδάνης και το μαγικό μολυβάκι


Τίτλος: Ο Ιορδάνης και το μαγικό μολυβάκι
Συγγραφέας: Άννα Κόνδη
ISBN: 978-618-5040-29-1


Συντελεστές
Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου
Σχεδιασμός εξωφύλλου, Σελιδοποίηση: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σύντομη περίληψη
Μέσα από το παραμύθι «Ο Ιορδάνης και το μαγικό μολυβάκι», τα παιδιά θα καταλάβουν ότι η γλώσσα και η ορθογραφία είναι ένα παιχνίδι.
Οι γονείς και οι δάσκαλοι πρέπει να τα βοηθήσουν να κατανοήσουν τον μαγικό κόσμο της γλώσσας, να τον ξεκλειδώσουν και να τον αγαπήσουν. Σε αυτή τους την προσπάθεια, ο μικρός Ιορδάνης θα είναι ο βοηθός τους.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Οκτώβριο του 2013.


Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 2,44 MB)


Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 

  
(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)

6 σχόλια:

  1. Os sigrafeas tu paramithiu perimeno sxolia sas.to vivlio to xo diavasei se paidaki me provlima dislexias ki eniose pio dinatos meta....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραμμένο με τρυφερότητα και συνάμα αρκετά υποστηρικτικό και πρακτικό, νομίζω πως το βιβλιαράκι αυτό κερδίζει σίγουρα τις καρδιές των μικρών μας φίλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθινά μέσα από αυτό το μαγευτικό παραμυθάκι παρατηρώ τον γιο μου να παίζει εδώ και λίγες ημέρες με τα γράμματα και τις λέξεις...παρακολουθώ τα παιδάκια μου στο σχολείο να πειραματίζονται και να ρισκάρουν, παρότι ηλικίας 1ης δημοτικού, με το μαγευτικό κόσμο της γλώσσας μας.. ο Ιορδάνης έχει γίνει ο πρωταγωνιστής της τάξης.. είναι ένα μορτάκι που οδήγει κάθε μαθητή εύκολα στην εκμάθηση της γλώσσας μας.. η γλαφυρή απόδοση της συγγραφέως και η απαράμιλλα μοναδική περιγραφή κάθε εικόνας στοιχειοθετεί στο νου κάθε παιδιού τη γνώση μέσα από το παιχνίδι.. σαν φαν του Ιορδάνη και εγώ αναμένω συνέχεια σε αυτό το παιχνίδι... σε αυτό το παιχνίδι που μου θυμίζει τη μητέρα μου μετά από ολοήμερες βόλτες και μπάνια σε παραλίες του Αμβρακικού με τα χαμίνια σαν παιδί και εγώ να επιστρέφω σπίτι τα βράδια και μετά τη ζεστασία της αγκαλιάς της μητέρας μου να παίζουμε με τις λέξεις όπως ο Ιορδάνης..
    Ευχαριστούμε Άννα..
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://entertainment.in.gr/html/ent/556/ent.155556.asp

    https://twitter.com/ingrBook/status/390026438767702016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο !! πολυ γλυκο , τρυφερο και εξυπνο...και φοβερη εικονογραφηση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο, Άννα, γι΄αυτό το πρώτο σου "πέταγμα" στους μαγικούς κόσμους του παιδικού βιβλίου. Μια ιστορία γεμάτη έμπνευση κι αισιόδοξη ματιά. Θα ήταν, πιστεύω, άδικο για τον "Ιορδάνη" να διαβαστεί απλά σαν ένα " παραμυθάκι πριν πάμε για ύπνο ".Ο μικρούλης ήρωάς σου μόλις ξεκίνησε το ταξίδι του στη φαντασία των παιδιών. Εύκολα τον φαντάζομαι να ζωντανεύει σε μια τάξη γεμάτη με χαρούμενα, άταχτα, αγχωμένα, " δύσκολα" παιδάκια. Η έξυπνη φατσούλα του να γεμίζει τον διαδραστικό πίνακα μιας τάξης, η περιπέτειά του να ζωντανεύει στην οθόνη ενός τμήματος ένταξης και η υπέροχη αίσθηση του "αληθινού" βιβλίου στα χέρια ενός παιδιού πριν κοιμηθεί, όλα αυτά μπορούν να κάνουν τον Ιορδάνη έναν καινούργιο μικρό ήρωα στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Τον φαντάζομαι να δίνει κι άλλες απρόσμενες λύσεις με τη βοήθεια εμπνευσμένων δασκάλων. Κι ακόμη μπορώ να τον δω να περπατάει στις σελίδες ενός πραγματικού βιβλίου με εικόνες, γράμματα και λέξεις που ξεπηδούν, κρύβονται, φωλιάζουν και ξεπροβάλλουν για να δείξουν στα παιδιά τα μαγικά παιχνίδια της γλώσσας. Γράψε κι άλλες ιστορίες με τον μικρό Ιορδάνη. Βάλε τον σε νέες περιπέτειες,φόρτισέ τον με συναισθήματα που θα κάνουν τους μικρούς αναγνώστες να ταυτιστούν μαζί του, για να νιώσουν στο τέλος τη χαρά που φέρνουν οι πρώτες μικρές επιτυχίες, τα πρώτα "μπράβο".Το παραμύθι σου είναι φτιαγμένο με γνώση, ζεστασιά, σκέψη, αγάπη και τρυφερότητα, ευφάνταστο και δημιουργικό και με τόσο γλυκειά και ευαίσθητη εικονογράφηση. Καλή τύχη στον απέραντο και δύσκολο κόσμο των παιδιών! Ελένη Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή