Ένα αεράκι φύσηξε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης!


Παρουσιάστηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, το παραμύθι «Το αεράκι και η καμινάδα» της Ευρυδίκης Αμανατίδου από τη συνεργάτιδα των Εκδόσεων Σαΐτα και υπεύθυνης για τη σελιδοποίηση του παραμυθιού, Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη!

Καθισμένοι στις αναπαυτικές θέσεις της αίθουσας, οι μικροί μαθητές από την Τετάρτη και Πέμπτη τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου και την Πρώτη τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, συμμετείχαν στην αφήγηση της τρυφερής ιστορίας, βοηθώντας το αεράκι να συνεχίσει το ταξίδι της φιλίας, της προσφοράς, του σεβασμού και της αγάπης. Γοητεύτηκαν από την εκθαμβωτική ομορφιά της καμινάδας και συνειδητοποίησαν το πόσο εύκολο είναι μια λέξη ή μια κίνηση να φέρει ένα χαμόγελο ή ένα δάκρυ.

Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε ομάδες, προσπάθησαν να βρουν έναν έξυπνο, ευφάνταστο και πρωτότυπο τρόπο για να παρουσιάσουν τον καιρό της αυριανής ημέρας ώστε να μάθουν προς τα πού θα κατευθυνθεί το αεράκι της ιστορίας. Μετά από αυτό το διασκεδαστικό δελτίο καιρού, ζωγράφισαν για την τάξη τους το αεράκι της ιστορίας, χρησιμοποιώντας διάφορες χρωματιστές κορδέλες, πλαστικό με φολίδες, βαμβάκι και ξυλομπογιές.

Στο τέλος, κάθε ένας μαθητής από τους 66 που παρακολούθησαν την εκδήλωση, πήρε από ένα μαγικό σελιδοδεικτάκι για να τον συντροφεύει στα αναγνωστικά του ταξίδια.

Δημοσίευση σχολίου