Η Κυριακή Ηλιάδου γράφει για τη Σαΐτα


   Όταν ένας συγγραφέας καταθέτει κομμάτια της ψυχής του πάνω σε ένα έργο δια μέσου του γραπτού λόγου, ποτέ δε σκέφτεται την εμπορικότητα του πονήματός του. Αυτό ήταν το συναίσθημα που με διακατείχε όταν εκφράστηκα δια μέσου της λογοτεχνίας γράφοντας το μυθιστόρημα «Ένα ουράνιο τόξο μέσα στη νύχτα». Αυτό που επιθυμεί είναι να μοιραστεί τις σκέψεις του με τον κόσμο γύρω του και, στην προκειμένη περίπτωση, με τους φίλους αναγνώστες. Η συνήθης διαδρομή λοιπόν είναι να απευθυνθεί σε κάποιον εκδοτικό οίκο με σκοπό να γνωστοποιήσει τον λόγο του στο κοινό. Με τις παρούσες όμως οικονομικές δυσκολίες, οι εκδοτικοί οίκοι δύσκολα αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις μιας έκδοσης βιβλίου εάν δεν είναι γνωστός ή εμπορικός ο συγγραφέας, με αποτέλεσμα πολλά αξιόλογα έργα να παραμένουν στην αφάνεια.


Ακριβώς σε αυτήν τη συγκυρία ήρθαν σαν από μηχανής Θεός οι εκδόσεις Σαΐτα να δώσουν χαρά στους συγγραφείς, νέους και παλιούς, παρακάμπτοντας τις χρηματικές απαιτήσεις μιας έκδοσης και δίνοντας βαρύτητα στο πνευματικό έργο, να χαρίσουν φτερά στα βιβλία, ώστε να πετάξουν ελεύθερα προς το αναγνωστικό κοινό.
   Η προσωπική μου εμπειρία από τη διαδικασία αυτής της ηλεκτρονικής έκδοσης ήταν άριστη. Η συνεργασία με την ομάδα ήταν άψογη και οι χρόνοι ανταπόκρισης κάτι περισσότερο από συνεπείς.
   Η  αποστολή του κειμένου με την αρχική του μορφή για την επιμέλειά του ως προς τη σύνταξη και την έκφραση που έγινε από έμπειρους φιλολόγους των εκδόσεων, με άφησε πλήρως ικανοποιημένη, η αμεσότητα στην επικοινωνιακή συνεργασία συγγραφέα-συνεργατών των εκδόσεων, αντικειμενική με φροντίδα για μια τέλεια παρουσίαση.
   Τι να πω βέβαια για το κομμάτι που αφορούσε την ανεύρεση του ιδανικού εξωφύλλου για το βιβλίο μου, τόσο από πλευράς αναζήτησης όσο και από πλευράς δημιουργίας από έμπειρους γραφίστες σε άμεση συνεργασία μαζί μου, οδήγησαν σε ένα εξώφυλλο ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες μου και στο ύφος μου.
   Οι οδηγίες για την παραχώρηση ISBN από την Εθνική Βιβλιοθήκη λεπτομερείς και με παροχή βοηθείας σε οιανδήποτε δυσκολία από τον δημιουργό των εκδόσεων Σαΐτα και αξιόλογου ανθρώπου, κυρίου Ηρακλή Λαμπαδαρίου,  προσυπέγραψε την επιτυχή επιλογή και απόφαση να εμπιστευτώ στα χέρια του το πνευματικό μου παιδί, το βιβλίο μου.
   Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συντέλεσαν με τον τρόπο τους τις ικανότητες τους, την αγάπη τους για το βιβλίο σε οιανδήποτε μορφή, να αποκτήσει φτερά και το δικό μου βιβλίο και να ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο.

Η Κυριακή Ηλιάδου γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βοηθός μικροβιολόγου και βοηθός φαρμακείου. Από πολύ νωρίς αντιλήφθηκε την αγάπη της για τα βιβλία και κυρίως για το υλικό σκέψης που αντλούσε μέσα από αυτά. Το 2008 επιχείρησε την πρώτη της συγγραφική απόπειρα με το μυθιστόρημα «Ένα ουράνιο τόξο μέσα στη νύχτα» το οποίο βραβεύθηκε στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το 2008. Αρθογράφησε στο e-magazine «Πρόβα Γάμου» και τελευταία έχει γράψει δυο διηγήματα, «Μισέλ» και «Καρμική νύχτα».
Ασχολείται έντονα με την ψυχολογία  και την αναζήτηση του εσώτερου εαυτού  και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο πάνω στην αντιμετώπιση  παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Από τις Εκδόσεις Σαΐτα κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της με τίτλο «Ένα ουράνιο τόξο μέσα στη νύχτα».

Δημοσίευση σχολίου