Σελιδοδείκτες από παλιά σας κοσμήματα


Ξεχασμένα στα συρτάρια σας, σίγουρα θα υπάρχουν, παλιά κοσμήματα που αγαπάτε πολύ αλλά σταματήσατε να φοράτε εδώ και καιρό. Μήπως ήρθε η στιγμή να τα ξαναφορέσετε αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο; Ίσως στα βιβλία σας σαν σελιδοδείκτες;



Πρόκειται για μια εύκολη κατασκευή, για την οποία θα χρειαστείτε (εκτός από τα παλιά κοσμήματά σας) και τα παρακάτω υλικά:
- 2 ασημένια ή επάργυρα κουμπώματα για κοσμήματα 16mm πλάτους με κρικάκι
- 20cm βελούδινη κορδέλα (16mm πλάτος)
- 2 μικρά μεταλλικά κρικάκια
- Μικρή πένσα ειδική για κατασκευή κοσμημάτων.
- Χάρακα
- Ψαλίδι

Τα περισσότερα από τα παραπάνω υλικά θα τα βρείτε σε μαγαζιά που πουλάνε χάντρες και είδη κατασκευής κοσμημάτων.

Κόβουμε την κορδέλα στα 20cm και στις δύο άκρες τις βάζουμε τα κουμπώματα. Περνάμε τα μεταλλικά κρικάκια και στις δύο άκρες με τη βοήθεια της πένσας. Διαλέγουμε ποιο κομμάτι του κοσμήματός μας θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και το αφαιρούμε με προσοχή. Κουμπώνουμε τα κομμάτια που μας άρεσαν στις δύο άκρες και έτοιμος. Μπορεί να γίνει και πολύ όμορφο δωράκι. 
Η κατασκευή είναι μια πρόταση του site intimate weddings 

* * *

Τη συγκεκριμένη κατασκευή σας την προτείνει το In my closet

Το in my closet είναι ένα blog όπου η Άννα Δραγατσίκα γράφει για όλα όσα φτιάχνει με τους φίλους της αλλά και μόνη της. Είτε με πράγματα που έχει στην ντουλάπα της, είτε με πράγματα που ανακαλύπτει έξω από την ντουλάπα της. Η σελίδα του blog στο facebook είναι ένας χώρος όπου γράφει για όλα όσα βρίσκει και θα ήθελε να κάνει. Καθημερινά, περνάει πολλές ώρες ψάχνοντας για ιδέες που θα την ενθουσιάσουν και θα βρει τον χρόνο να τις κάνει. Και για να μην πάνε χαμένες, τις δημοσιεύει εκεί. Έτσι, ελπίζει ότι μπορεί να παρακινήσει και εσάς να τις δοκιμάσετε ή μπορεί και να της προτείνετε τις δικές σας ενθουσιαστικές ιδέες!

Δημοσίευση σχολίου