Στη Βουνοπλαγιά της Χαράς

Τίτλος: Στη Βουνοπλαγιά της Χαράς
Συγγραφέας: Κατερίνα Παπαφράγκου
ISBΝ: 978-618-80394-3-8


Συντελεστές
Εικονογράφηση-Εξώφυλλο: Ερμιόνη Κοντολαιμάκη 
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη

Σύντομη περίληψη
          Σε μια βουνοπλαγιά μακριά από τη φασαρία της πόλης, τα έλατα μιλάνε, κάνουν φίλους τους τα ζώα και γλεντάνε. Εκεί κάπου ψηλά στέκεται όμορφο κι ένα έλατο, ο Αστρένιος, που λαμπυρίζει τη νύχτα σαν αστέρι. Έχει φίλους του τα δέντρα αλλά και τα υπόλοιπα ζωάκια του δάσους και κάθε βράδυ μαζεύονται όλοι μαζί και χαίρονται να διασκεδάζουν ο ένας πλάι στον άλλο. Μέχρι που ένας κότσυφας προμηνύει τα Χριστούγεννα. Τα έλατα γνωρίζουν τη συνήθεια των ανθρώπων να τα κόβουν για να τα στολίσουν και τρέμουν στην ιδέα.
          Μακριά από τη βουνοπλαγιά, σε ένα έρημο παγωμένο ξέφωτο, μένει μόνο του ένα άλλο μοναχικό έλατο με κορμό σαν χοντρό κούτσουρο, ο Μαΐστρο. Είναι εκεί μέρα και νύχτα και παρατηρεί παγωμένο τον Αστρένιο να χαίρεται με τους φίλους του στη χαρούμενη βουνοπλαγιά. Μέχρι που η ζήλεια του θολώνει τη σκέψη και αποφασίζει να του κάνει κακό. Ένας ξυλοκόπος τότε βρίσκεται στο δρόμο του και γίνεται η αίτια να κινδυνεύσει πολύ ο Αστρένιος. Όμως στο τέλος,  ένα όνειρο και η τύχη κάνει τα δυο έλατα να αγαπηθούν και να γίνουν παντοτινοί φίλοι στην αλυσίδα της φύσης. Ένα παραμύθι που μιλάει για τη φιλία και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Δεκέμβριο του 2012.


Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 4,67 MB)


Ακούστε το παραμύθι σε μορφή audio book:

Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 


(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)


4 σχόλια:

  1. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ29 Μαρτίου 2013 στις 6:31 μ.μ.

    Η ΝΕΑ ΄΄ΕΚΔΟΤΙΚΗ'' ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΠΤΥΣΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΜΕ ΤΑ E-BOOK'S, ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΧΑΡΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΗΛΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ ειλικρινά για τα τοσα free e books που τόσο απλόχερα μας προσφέρετε!!!.….

    ΑπάντησηΔιαγραφή