Project 240’’ – Η καρέκλα του παππού

Ο Χρήστος Μάλαμας συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 55 της Μέλης Μίχα. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Μια ζεστή Αυγουστιάτικη μέρα, με τον ήλιο να πυρπολεί τον κόσμο μου, βρέθηκα στο χωριό του παππού μου.

Ο πατέρας μου το είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχουν λεφτά για διακοπές, ή στο χωριό ή στο καμίνι της πόλης, διαλέξτε!» Αυτό ήταν, ξεκινήσαμε πρωί-πρωί προς το τέλος του Αυγούστου -η άδεια του πατέρα μου- για να γλυτώσουμε την ζέστη.


Το σαραβαλάκι μας έφτασε μέχρι την πόρτα του πατρικού σπιτιού του πατέρα μου αγκομαχώντας. Βγήκαμε και οι τρεις και αρχίσαμε να ξεφορτώνουμε τα πράγματα. Το σπίτι σιωπηλό μας υποδέχτηκε στην δροσερή αγκαλιά του.

Απίθωσα τον σάκο με τα πράγματά μου στο δωμάτιο του παππού μου που μας άφησε χρόνους μόλις πέρυσι. Στο μισοσκόταδο σε μια γωνιά  έστεκε η πολυθρόνα του.

Τον φαντάστηκα, με την ατίθασα γόνιμη φαντασία των δώδεκα μου χρόνων, ολοζώντανο να κάθεται στην πολυθρόνα, με το βιβλίο του ανοιχτό στα χέρια -δεν έχει σημασία ποιο, είχε πάμπολλα-  να μου διαβάζει με την αδύναμη αλλά εκφραστική φωνή του.

«…όλοι την ήθελαν· αλλά αυτή; Τον Κωνσταντή μονάχα…» 

Σάστισα, μα δεν πέθανε, σκέφτηκα, αυτός είναι ολοζώντανος ακούω και την  φωνή του. Έκατσα στα πόδια της πολυθρόνας για ν' ακούσω την συνέχεια.

«Εδώ είσαι;» Ο πατέρας μου μπήκε με φούρια στο δωμάτιο τραβώντας ίσια για το παράθυρο. Το φως του ήλιου έλουσε το δωμάτιο.

Η πολυθρόνα τώρα ήταν άδεια, πουθενά ο παππούς.

«Την θέλω αυτήν την πολυθρόνα μπαμπά», είπα και τον κοίταξα στα μάτια.

Ο Χρήστος Μάλαμας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1959. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Χημικός Μηχανικός και ασχολείται με την συγγραφή Διηγημάτων-Μυθιστορημάτων Επιστημονικής Φαντασίας καθώς και Μεταφυσικά Θρίλερ.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στην ηλεκτρονική διεύθυνση: malamas@mail.com ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του στη διεύθυνση http://isofitatoumalama.webnode.gr/

1 σχόλιο: