Ο Βασίλειος Αργυρόπουλος γράφει για τη συνεργασία του με τη Σαΐτα



Ανακάλυψα τις Εκδόσεις Σαΐτα τυχαία πριν από λίγους μήνες. Αναζητώντας στο διαδίκτυο ένα γλωσσολογικό άρθρο με την ελπίδα να το βρω κάπου ολόκληρο, στάθηκα ιδιαίτερα τυχερός. Βρήκα όχι μόνο το άρθρο που έψαχνα, αλλά ολόκληρο το ηλεκτρονικό βιβλίο όπου περιλαμβάνεται το εν λόγω άρθρο. Το μεγαλύτερο ευτύχημα όμως για μένα ήταν η γνωριμία με τη Σαΐτα. Ακόμη και μια απλή επίσκεψη στον ιστότοπο και τη σελίδα της Σαΐτας στο facebook είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι κάτι σπουδαίο γίνεται εκεί. Δημιουργικότητα, ζωντάνια, κέφι, μεράκι. Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που σκέφτηκα. Χαίρεσαι να βλέπεις διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες. 


Άψογη ήταν η συνεργασία μου με την κυρία Αντωνία Αριστοδήμου, που ανέλαβε τη φιλολογική επιμέλεια του βιβλίου μου, και τον κύριο Ηρακλή Λαμπαδαρίου, που ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του εξωφύλλου και τη σελιδοποίηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τους αγαπητούς αυτούς συνεργάτες που ευτύχησα να έχω. Εκτίμησα πολύ την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους. Για μένα πλέον, ως προς την έκδοση κειμένων μου, το μέλλον είναι η Σαΐτα. Εκεί θα απευθύνομαι κάθε φορά που θα θέλω να εκδοθεί κάτι δικό μου. Επίσης, ήδη προτρέπω φίλους που ξέρω ότι γράφουν να γνωρίσουν κι αυτοί τη Σαΐτα με την προοπτική να πετάξουν ελεύθερα στο διαδίκτυο και οι δικές τους ιδέες.


Ο Βασίλειος Μ. Αργυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο φιλολογίας με ειδίκευση στη γλωσσολογία και μεταπτυχιακό δίπλωμα γλωσσολογίας με ειδίκευση στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία. Από το 2004 έως το 2008 συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Αθηνών. Ασχολείται επαγγελματικά κυρίως με τη λεξικογραφία. Από το 2004 έχει εργαστεί σε διάφορα λεξικά, με κορυφαίο το νεοελληνικό λεξικό των εκδόσεων Σ. Πατάκη. Ενδιαφέρεται κυρίως για τη λεξικογραφία, τη γλωσσολογία και τη λογοτεχνία. Δημοσιεύει γλωσσολογικά και λεξικογραφικά κείμενα στο ιστολόγιο Περιγλώσσιο (periglwssio.wordpress.com). Αυτό είναι το τρίτο του βιβλίο. Από τις 11/11/2011, στις 11 το πρωί, είναι παντρεμένος με τη Νατάσα Χατζηχριστοφή. Έχει δύο κόρες, τη Νίκη και τη Μελίτα.

Δημοσίευση σχολίου