Project 240’’ – The privilege of choice

Η Έφη Μήτση συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 54 της Μέλη Μίχα. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

-Παρακαλώ καθίστε. Ναι , από δω. Όχι, όχι, δεν είναι ηλεκτρική καρέκλα. Ούτε οδοντιάτρου. Μα δε θα πονέσετε, σας το εγγυώμαι. Ναι, εγώ προσωπικά. Όχι, ούτε θρόνος είναι. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλα στέμματα σήμερα. Μα σοβαρολογείτε; Φυσικά, δεν πρόκειται για εδώλιο. Κανείς δε σας κατηγορεί. Θέλετε να διαβάσετε τα δικαιώματα σας; Αυτό επιλέγετε να διαβάσετε; Σας λέω είναι το τελευταίο. Ένα τελευταίο βιβλίο και το πυροτέχνημα σκάει. Πεθαίνετε, τι δεν καταλαβαίνετε;  Από όλα τα βιβλία στον κόσμο, εσείς θέλετε τον Κώδικα;


-Την Οδύσσεια του Τζόυς. Αυτό επιλέγω. Πάντα το άφηνα γιατί ήταν μεγάλο και ακριβό. Δεν είχα χρόνο. Αλλά σκέφτομαι πως ο Θάνατος ίσως είναι κύριος ευγενής και μορφωμένος. Δε θα με διέκοπτε από την ανάγνωση. Θα περίμενε να υπογράψω την τελευταία σελίδα. Ξέρετε, η υπογραφή στο τέλος την ανάγνωσης είναι το προσωπικό μου φετίχ. Δεν πρόλαβα να γράψω, αλλά όποιος πάρει τα αναγνώσματά μου από τα παλαιοπωλεία, θα μαθαίνει το όνομά μου. Εκεί, στην τελευταία σελίδα. Αμέσως μόλις ολοκληρώνει. Πόσο ηδονικό; Ναι, είναι μεγάλη η Οδύσσεια. Όσο πιο πολλές οι λέξεις, τόσα περισσότερα τα λεπτά. Ναι αυτόν επιλέγω. Joyce. The joy of choice. Αυτή είναι η τελευταία μου επιλογή.

Η Έφη Μήτση γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Μονωδία. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη συγγραφή και παίζει Παλέρμο. Της αρέσει να παρατηρεί τους ανθρώπους στο μετρό και να φαντάζεται ιστορίες γι’ αυτούς. Μπορεί κι εσείς να έχετε υπάρξει ήρωας στις ιστορίες της, άθελά σας. 


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση: efmitsi@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου