Project 240’’ – Η προσταγή της θάλασσας

Η Κατερίνα Διακοβασίλη συμμετέχει στο λογοτεχνικό project 240'' επιλέγοντας τη φωτογραφία της σελίδας 30 του Απόστολου Τσομπανόπουλου. Εσύ έστειλες το διήγημά σου; Μάθε πώς.

Καθίσαμε στο εξωκκλήσι του Αγίου. Μέχρι εκεί κατάφερε να φτάσει το αμάξι. Ο δρόμος χωμάτινος, από τη μια πλευρά τα βράχια και από την άλλη απότομος γκρεμός που προσπαθεί να τον φτάσει το κύμα. Αφού επισκεφτήκαμε τον Άγιο του νησιού, κάτσαμε στην αυλή του. Από εκεί η θάλασσα μας τραβούσε. Βρίσκουμε διέξοδο προς τη παραλία, το βήμα μας αλλάζει, πιο αργό και δυνατό πάνω στις πέτρες που πανομοιότυπα σμιλεύει η θάλασσα. Βρήκα την αγαπημένη μου γωνιά, είχα να πάω από παιδί. 


Ξάπλωσα πάνω στις βελόνες του και το κοίταξα. Κάποτε είχαμε το ίδιο ύψος και τώρα με σκεπάζει. Τα βράχια γύρω του μοιάζουν έτοιμα να καταρρεύσουν, ακλόνητα όμως είναι οι πιο καλοί μας φίλοι. Βγάζω το βιβλίο μου, πόσες ιστορίες έχει να μου πει η θάλασσα; Πρέπει να την ακούσω, ο παφλασμός του κύματος με διατάζει. Οι ήχοι του τοπίου αποσπούν συνεχώς την προσοχή μου από το βιβλίο, με προστάζουν να γράψω εγώ, να εκτεθώ. Τα βράχια, σύμμαχοι στο παιχνίδι των κυμάτων, μας στηρίζουν στις βουτιές μας και μας κρύβουν στις σπηλιές τους τα μεσημέρια.

Η Κατερίνα Διακοβασίλη σπουδάζει στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. και βρίσκεται στο τελευταίο έτος των σπουδών της. Στόχος της είναι να ασχοληθεί με τη δημιουργική γραφή, αλλά και με μία εναλλακτική διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: catherine81293@hotmail.com 

Δημοσίευση σχολίου