Η Σαΐτα συμμετέχει στην εβδομάδα "Διάβασε ένα ebook" 2015

2002: διοργανώνεται για πρώτη φορά από τη συγγραφέα Rita Y. Toews η εβδομάδα “Read an e-Book” («Διάβασε ένα ebook») με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής ανάγνωσης. Η ιδέα γρήγορα υιοθετείται και αγκαλιάζεται από αναγνώστες, συγγραφείς, εκδότες και δημοσιογράφους, αποκτώντας διεθνή απήχηση.

2012: η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ (ΤΗΜΜΥ) δηλώνει για πρώτη φορά συμμετοχή από την Ελλάδα στην εβδομάδα, ανεβάζοντας, μεταξύ άλλων ενεργειών και δράσεων, ένα σχετικό ιστολόγιο.

2013: Η Σαΐτα συμμετέχει για πρώτη φορά στην εβδομάδα "Διάβασε ένα ebook" που διοργανώνεται το διάστημα 3-9 Μαρτίου 2013 με αρκετές δράσεις που εστιάζονται στην ευαισθητοποίηση για την ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων.

2014: Η Σαΐτα συμμετέχει για δεύτερη φορά στην εβδομάδα "Διάβασε ένα ebook" που διοργανώνεται το διάστημα 2-8 Μαρτίου 2014 με αρκετές δράσεις. 

2015: Η Σαΐτα στηρίζει μαζί με άλλους εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους, ιστοσελίδες και ιστολόγια, την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» που διοργανώνεται το διάστημα 1-7 Μαρτίου 2015. Μεταξύ άλλων, οι δράσεις της περιλαμβάνουν το "Αλφάβητο της Λογοτεχνίας" με μηνύματα που παρακινούν για την ανάγνωση.

Σημείωση: η Σαΐτα ενημερώθηκε για την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» από τον Ηλεκτρονικό Αναγνώστη μέσω αυτής της ανάρτησης.

Δημοσίευση σχολίου