Η Βάλια Καραμάνου γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα

Αν και η δράση  μου στον εκδοτικό χώρο αριθμεί  κάποια χρόνια,  η συνεργασία μου με τις εκδόσεις Σαΐτα ήταν μία τελείως πρωτόγνωρη εμπειρία. Έχω συνδυάσει τη «γέννηση» των βιβλίων με τις αντίστοιχες «ωδίνες», δηλαδή το πέρασμα ατελείωτων μηνών από την απόφαση έκδοσης ενός βιβλίου και τις αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις πάνω σε αυτό. Στις εκδόσεις Σαΐτα οι διαδικασίες υπήρξαν ουσιαστικές και συνοπτικές: από τη στιγμή που το έργο μου πήρε έγκριση (πολύ συντομότερα από  τη συνήθη περίοδο αναμονής) πήρε σάρκα και οστά γρήγορα μέσα σε απόλυτα συναδερφικό πνεύμα, μια και απουσιάζει το κερδοσκοπικό στοιχείο κι απομένει μόνο η αγάπη για το βιβλίο. Γεγονός που φαίνεται από την ποιότητα της εργασίας (σελιδοποίηση, πρωτότυπα και δημιουργικά εξώφυλλα, κλπ).  Ήταν, προς μεγάλη μου έκπληξη, η πιο εύκολη κι «ανώδυνη» δημιουργία, ίσως γι’ αυτό και το χάρηκα ιδιαίτερα χωρίς άγχος και ατελείωτες διαπραγματεύσεις ή χρονοτριβές. Εξάλλου, αν και εξίσου λάτρης του έντυπου βιβλίου, θεωρώ πως το ηλεκτρονικό είναι κάτι νέο, άφθαρτο κι απευθύνεται σε μεγαλύτερο μέρος του αναγνωστικού κοινού. Ειδικά τα βιβλία των εκδόσεων Σαΐτα, που παρέχονται δωρεάν, χωρίς ωστόσο να είναι αυτό σε βάρος της ποιότητάς τους, βοηθούν τον συγγραφέα και τον αναγνώστη να «πετάξει» μαζί τους ελεύθερα!  

Γνωρίστε τη Βάλια…

Η  Βάλια Καραμάνου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει κι εργάζεται ως φιλόλογος. Παράλληλα αρθρογραφεί σε περιοδικά και ειδησεογραφικά ιστολόγια, ενώ έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Εργογραφία:
- «Φωτογραφείον το Μάνεσι» (εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2009)
- «Το Πηγάδι» (εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2011), συλλογή διηγημάτων, που μεταφράστηκε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Δασμός» του  εκδοτικού οίκου Ιω. Μαυροειδάκου (Παρίσι, 2012)
- «Αστεροειδής Γλυκάνισος» (εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2012) νουβέλα
- «Για σένα» (εκδόσεις Αστάρτη, 2014) νουβέλα

Συμμετοχές σε συλλογικά έργα:
- «Summer Stories» (εκδόσεις Fortezza, 2013) με το διήγημα «Αποχαιρετισμός»
- «Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ» (εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, 2014) με το διήγημα «Μονή Αβγού»
- «120 λέξεις» Flash Fiction, συμμετοχή με τα διηγήματα:  «Μαύρα», «ο Πεταλωτής», «Ελεύθερο σχέδιο», «το Μαρμάρωμα», «Serge»

Δημοσίευση σχολίου