Η Θεωρία του Προσώπου

Τίτλος: Η Θεωρία του Προσώπου
ΥπότιτλοςΟ Μύθος της Σχιζοφρένειας, Ο Μύθος του Θανάτου
Συγγραφέας: Εμμανουήλ Ξαγοραράκης
ISBN: 978-618-5147-22-8

Συντελεστές
Σχεδιασμός εξωφύλλου,σελιδοποίηση: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σύντομη περίληψη
Η θεωρία αυτή δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις για να κατανοηθεί.
Πώς θα μπορούσε η Θεωρία Του Προσώπου να απευθύνεται μόνο σε πρόσωπα τα οποία έχουν συγκεκριμένες σπουδές;
Σε αυτό το βιβλίο βάζω μαζί τη νοοτροπία της Φιλοσοφίας με την ακρίβεια της μαθηματικής σκέψης. Και προκύπτουν μόνο αποδείξεις. Αποδείξεις μαθηματικής ακρίβειας για υπαρξιακά θέματα, με τα οποία ασχολείται κυρίως η Φιλοσοφία.
Αποδείξεις για την οντότητα του κάθε προσώπου-ατόμου. Αποδεικνύεται το τι είναι και πώς υπάρχει το πρόσωπο-άτομο. Δηλαδή, εγώ, εσύ, οι άλλοι και οι άλλες.
Αυτό το βιβλίο σε επιβεβαιώνει ως οντότητα γενικά, και απόλυτα. Με αποδείξεις. Αποδεικνύεται εδώ το ότι ποτέ δεν χάνεις τον εαυτό σου –το είναι σου– ούτε στο ελάχιστο!
Δεν χρειάζεται να ανησυχείς, ούτε καν να ασχολείσαι, με το αν και κατά πόσο έχεις αλλοιωθεί ή έχεις σχιζοφρενικά στοιχεία.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεσαι την μελλοντική ανυπαρξία σου, το θάνατό σου.
Δεν υπάρχει καθόλου η Σχιζοφρένεια και δεν υπάρχει καθόλου ο Θάνατος.
Σε αυτό το βιβλίο δίνονται οι αποδείξεις για το τι είναι και πώς συντελείται η κάθε θεραπεία του ατόμου. Κατ’ ουσία, αποδεικνύεται η προσωπική ελευθερία μας, την οποία ποτέ δεν χάνουμε, αλλά πάντα θέλουμε και χρειαζόμαστε να την προωθούμε, να την αποκαθιστούμε ποσοτικά, και ποτέ υπαρξιακά. Ως υπάρξεις, ως οντότητες, είμαστε εντελώς ελεύθεροι, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, είτε το αντιλαμβανόμαστε πολύ είτε λίγο.

Και, όπως αποδεικνύω, όσο περισσότερο αντιλαμβανόμαστε το ότι ούτως ή άλλως είμαστε ελεύθεροι ως οντότητες, και ότι δεν χάνουμε τον εαυτό μας, τόσο περισσότερο θεραπευόμαστε από το οτιδήποτε, δηλαδή αποκαθιστούμε τις αδυναμίες μας, ως άνθρωποι τέλειοι στη σύνθεση και την ταυτότητά μας.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Φεβρουάριο του 2015.


Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 1,02 ΜB)


Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 

  
(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)

Δημοσίευση σχολίου