Καμπάνια για τα Δικαιώματα του Παιδιού

οργανώνει το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού με τη σύμπραξη περισσότερων από 50 οργανισμών, μουσείων και πολιτιστικών φορέων μεταξύ των οποίων και η πολύχρωμη Σαΐτα μας!

Με το σύνθημα «Υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μου, διεκδικώ την παιδική μου ηλικία», διάφορες εκδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί για να υλοποιηθούν από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων η Σαΐτα σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων-Πολιτιστικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας διοργανώνει τις εξής δράσεις:

«Τα δικαιώματά μου γνωρίζω, με χαμόγελο στον πραγματικό και στον ψηφιακό κόσμο τριγυρίζω» (διαγωνισμός ζωγραφικής και ιστορίας, εκπαιδευτικό επιδαπέδιο παιχνίδι)
Διάρκεια: 1 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2014 (Α’ φάση), 20 Νοεμβρίου 2014 (Β’ φάση)

Α’ φάση: διαγωνισμός ζωγραφικής και ιστορίας (με τη μορφή διηγήματος) για τους μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Οι 15 καλύτερες ζωγραφιές και οι 15 καλύτερες ιστορίες θα βραβευθούν σε ανοικτή εκδήλωση.
Β’ φάση: οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στην πρώτη φάση αφού υιοθετήσουν ένα από τα δικαιώματα του παιδιού, θα αναλάβουν να το παρουσιάσουν με ζωγραφιά, κείμενο, σκίτσο ή ό,τι άλλο τρόπο έκφρασης επιθυμούν με την προϋπόθεση να μπορεί να αποτυπωθεί στο έδαφος. Στη συνέχεια, θα συγκεντρωθούν την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού (20 Νοεμβρίου) στο παραλιακό πάρκο Φαλήρου της Καβάλας όπου θα δημιουργήσουν ένα συλλογικό επιδαπέδιο παιχνίδι για τα δικαιώματά τους με τη μορφή του παιχνιδιού «φιδάκι».

«Υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου στον πραγματικό και στον ψηφιακό κόσμο» (διαγωνισμός ζωγραφικής και διηγήματος)
Διάρκεια: 5 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2014

Διαγωνισμός ζωγραφικής και διηγήματος για τους μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Οι 15 καλύτερες ζωγραφιές και οι 15 καλύτερες ιστορίες θα εκδοθούν σε ψηφιακό βιβλίο (ebook) που θα διανεμηθεί δωρεάν από την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Σαΐτα.

Ευχαριστούμε πολύ το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού για την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη καμπάνια καθώς και τον κύριο Παναγιώτη Παπάζογλου, Εκπαιδευτικό, Υπεύθυνο Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και την κυρία Παναγιώτα Τσελεκτσίδου, Εκπαιδευτικό, Υπεύθυνη Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων-Πολιτιστικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Μοιραστείτε το τηλεοπτικό spot της καμπάνιας


Η αφίσα της καμπάνιας


Το έντυπο της καμπάνιας (α όψη). Κατεβάστε το.


Το έντυπο της καμπάνιας (β όψη). Κατεβάστε το.


Επιδαπέδιο παιχνίδι της Βάσως Ψαράκη


Δημοσίευση σχολίου