Η Φρίντα Κριτσωτάκη γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα

Ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου, ένας νέος άνθρωπος με φοβερό μεράκι και με την αλληλεγγύη μέσα του, ξεκίνησε τις εκδόσεις Σαΐτα, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους και παλιούς συγγραφείς να εκδώσουν και να διαθέσουν το έργο τους δωρεάν και ελεύθερα. Ήταν τολμηρό το εγχείρημα του Ηρακλή! Ήθελε ψυχή και αρετή για να υλοποιηθεί. Ήθελε τόλμη το όνειρο!

«Αφήστε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα!», είναι το σύνθημα των εκδόσεων Σαΐτα που επιτρέπουν στους συγγραφείς να διαθέτουν δωρεάν τα έργα τους στους αναγνώστες με τις άδειες ανοικτής χρήσης (Creative Commons). Οι εκδόσεις Σαΐτα επαναπροσδιόρισαν τη σχέση αναγνώστη, συγγραφέα, εκδότη χωρίς περιορισμούς. Σε μια εποχή όπου η ανέχεια αναγκάζει πολλούς όχι να ζήσουν, αλλά απλά να επιβιώσουν, η πρόσβαση στο βιβλίο είναι δύσκολη. Σ’ αυτήν ακριβώς τη στιγμή εμφανίστηκαν οι εκδόσεις Σαΐτα, που με ανιδιοτέλεια και αφιλοκέρδεια έδωσαν τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν το βιβλίο να μην το στερηθούν. Εδώ είναι που συναντήθηκε και το βιβλίο «Είμαι παιδί, έχω κι εγώ δικαιώματα» με την ατέλειωτη πτήση της Σαΐτας και ξεκίνησε το διαδικτυακό ταξίδι του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ηρακλή Λαμπαδαρίου που με εμπιστεύθηκε, και τον Μίνω-Αθανάσιο Καρυωτάκη που έκανε τον σχεδιασμό του εξωφύλλου και τη σελιδοποίηση του βιβλίου, καθώς και όλους που βοηθούν τις εκδόσεις Σαΐτα, διαθέτοντας αφιλοκερδώς τον χρόνο τους.

Γνωρίστε τη Φρίντα…
Η Φρίντα Κριτσωτάκη γεννήθηκε στο Καταλαγάρι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Αρχιτεκτονική αρχικά και παιδαγωγικά στη συνέχεια.
Ζει και εργάζεται ως παιδαγωγός προσχολικής αγωγής στο Ηράκλειο. Της αρέσει να γράφει ιστορίες για παιδιά μα και για μεγάλους!


Επικοινωνήστε με τη Φρίντα.

Δημοσίευση σχολίου