"Φτου και παίζει" η Σαΐτα! (23.07.2014)

Ξεκίνησε σήμερα το Φεστιβάλ Αθλημάτων και Παιχνιδιού «Φτου και παίζει!» στο Φρούριο της Καβάλας με πλήθος δράσεων και παιχνιδιών. Μερικά από αυτά και της Σαΐτας, που είναι χορηγός επικοινωνίας της συγκεκριμένης πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας για την επιστροφή των παιδιών στις γειτονιές με συλλογικά παιχνίδια.


Από τις 19:30 έως τις 21:30, στο Φυλάκιο του κάστρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μέσα από πήλινα αντίγραφα αρχαία παιχνίδια (αθύρματα) όπως ο στρόμβος, η ίυγξ, ζωόμορφο ειδώλιο, σφαιρία και αστραγάλους. Προσπάθησαν να φτιάξουν το αγαπημένο τους με πλαστελίνη ώστε να το κρατήσουν και να το παρουσιάσουν στους φίλους τους. Επίσης, με τη βοήθεια σχεδίου, έφτιαξαν το δικό τους ψηφιδωτό με ψηφίδες από γύψο και το χρωμάτισαν με νερομπογιές.

Από τον χώρο δεν έλειπαν σελίδες για την κατασκευή χάρτινης σαΐτας και όλα τα υλικά για τη δημιουργία και τη διακόσμηση σελιδοδεικτών.









Το Φεστιβάλ «Φτου και παίζει!» αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος “Europe is our playground” με επικεφαλής εταίρο τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και εταίρους τον Δήμο Βαρσοβίας (Πολωνία), τον Δήμο Στρόμσταντ (Σουηδία), τους Φίλους του Μουσείου (Ρούσε, Βουλγαρία), τον Δήμο Βάρνας (Βουλγαρία), τον Δήμο Μπάνσκο (Βουλγαρία), τον Δήμο Νυρεμβέργης (Γερμανία) και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Παράρτημα Βερολίνου (Γερμανία).

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ «Φτου και παίζει!» καθώς και για το ημερήσιο πρόγραμμα των δράσεων, πατήστε εδώ.

Δημοσίευση σχολίου