Η Σαΐτα συμμετέχει στην εβδομάδα "Διάβασε ένα ebook"

2002: διοργανώνεται για πρώτη φορά από τη συγγραφέα Rita Y. Toews η εβδομάδα “Read an e-Book” («Διάβασε ένα ebook») με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής ανάγνωσης. Η ιδέα γρήγορα υιοθετείται και αγκαλιάζεται από αναγνώστες, συγγραφείς, εκδότες και δημοσιογράφους, αποκτώντας διεθνή απήχηση.

2012: η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ (ΤΗΜΜΥ) δηλώνει για πρώτη φορά συμμετοχή από την Ελλάδα στην εβδομάδα, ανεβάζοντας, μεταξύ άλλων ενεργειών και δράσεων, ένα σχετικό ιστολόγιο.

2013: Η Σαΐτα συμμετέχει για πρώτη φορά στην εβδομάδα "Διάβασε ένα ebook" που διοργανώνεται το διάστημα 3-9 Μαρτίου 2013 με αρκετές δράσεις που εστιάζονται στην ευαισθητοποίηση για την ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων.

2014: Η Σαΐτα στηρίζει μαζί με άλλους εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους, ιστοσελίδες και ιστολόγια, την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» που διοργανώνεται το διάστημα 2-8 Μαρτίου 2014. Οι δράσεις της περιλαμβάνουν:
- φιλοξενία διαφόρων άρθρων και ζωγραφιών για τα ebooks από τους μαθητές της τάξης ΣΤ του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης οι οποίοι συμμετέχουν σε διαδικτυακό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Σαΐτας
- ανάρτηση banner για την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» στο πάνω μέρος κάθε σελίδας του website των Εκδόσεων
- προσθήκη στη φωτογραφία εξωφύλλου της σελίδας των εκδόσεων στο facebook του banner της εβδομάδας «Διάβασε ένα ebook»
- σχεδιασμό banner για την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook», εμπλουτίζοντας την ήδη πλούσια συλλογή για την προώθηση της εβδομάδας

Σημείωση: η Σαΐτα ενημερώθηκε για την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» από τον Ηλεκτρονικό Αναγνώστη μέσω αυτής της ανάρτησης.

Δημοσίευση σχολίου