Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ξενοφώντος γράφει για τη συνεργασία του με τη Σαΐτα



Η επιμέλεια ενός συλλογικού τόμου είναι έργο πολυδιάστατο και απαιτητικό. Ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί τουλάχιστον συνεννόηση και κοινό όραμα ανάμεσα στους συνεπιμελητές, εντοπισμό πρόθυμων συνεργατών για τη συγγραφή των επιμέρους κεφαλαίων, εμπλοκή συνεργατών για θέματα όπως ο σχεδιασμός του εξωφύλλου, αλλά κι ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου από κάποιον εκδότη. 
Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι και την απελευθέρωση του βιβλίου μας, η συνεπιμελήτριά μου Χριστίνα Χατζησωτηρίου κι εγώ σταθήκαμε τυχεροί. Μέσα στις οικονομικές αντιξοότητες που διανύουν η Κύπρος και η Ελλάδα, ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου και οι Εκδόσεις Σαΐτα μάς έδωσαν την ευκαιρία να προβάλουμε τη δουλειά μας και να την προωθήσουμε στους αναγνώστες εύκολα, γρήγορα, χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά και διατηρώντας τα υψηλά κριτήρια ποιότητας που είχαμε θέσει για το τελικό αποτέλεσμα εξ αρχής. Οι Εκδόσεις Σαΐτα πρωτοπορούν στο χώρο του ηλεκτρονιού βιβλίου και το μέλλον τους προδιαγράφεται λαμπρό! Εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον Ηρακλή για την όλη του στήριξη και για το αξιόλογο έργο που επιτελεί. Επίσης, δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δημιουργία του τόμου. Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά επιτυχίες και ευελπιστώ σε μελλοντικές συνεργασίες.

Δρ. Κωνσταντίνος Ξενοφώντος
Λέκτορας Διδακτκής Μαθηματικών
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Δρ. Κωνσταντίνου Ξενοφώντος:
Ο Κωνσταντίνος Ξενοφώντος κατέχει πτυχίο Επιστημών της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς επίσης και τους μεταπτυχιακούς τίτλους MPhil και PhD in Education, με ειδίκευση στη Μαθηματική Παιδεία, από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά. Η πιο πρόσφατη ερευνητική του δουλειά καταπιάνεται με το θέμα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και το μάθημα των μαθηματικών. Ασχολείται, επίσης, με το δημιουργικό γράψιμο. Διηγήματά του διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς στην Κύπρο και την Ελλάδα και περιλαμβάνονται σε ομαδικές συλλογές διηγημάτων.


Επικοινωνήστε με τον Δρ. Κωνσταντίνο Ξενοφώντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση constantinos_xen@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου