Δυο παραμύθια για την Καβάλα από τη φαντασία των παιδιών (1.12.2013)

Με αφορμή τα τέσσερα χρωματιστά παραμύθια του Κώστα Στοφόρου, με εικονογράφηση της Στεφανίας Βελδεμίρη, που κυκλοφορούν από τη Σαΐτα και με τη βοήθεια της «Μαγικής τράπουλας των παραμυθιών», παιδιά διαφόρων ηλικιών είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν δυο παραμύθια, ένα για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο και ένα για τον χειμώνα και την άνοιξη στην Καβάλα.

Στην αρχή παρουσιάστηκε συνοπτικά μέσα από ιστορικές φωτογραφίες, η διαχρονική εξέλιξη της πόλης και μερικά από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά στοιχεία της από τον Κωνσταντίνο Παπακοσμά, Περιφερειακό Σύμβουλο. Αυτή η παρουσίαση έδωσε την έμπνευση στα παιδιά για να χρησιμοποιήσουν στα παραμύθια τους σημεία και χώρους της πόλης, συνδέοντας έτσι τη χώρα της φαντασίας με αυτή της πραγματικότητας.

Τα παραμύθια που δημιούργησαν τα παιδιά, χωρισμένα σε δυο ομάδες, καθώς και οι ζωγραφιές τους παρουσιάστηκαν σε όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, στους γονείς και συνοδούς των παιδιών. Σύντομα, θα αναρτηθούν στο ιστολόγιο της «Παραμυθοκουζίνας».


Οι Εκδόσεις Σαΐτα ευχαριστούν τον Δήμο Καβάλας δίχως τη στήριξη του οποίου δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση.








Δημοσίευση σχολίου