Η Στεφανία Βελδεμίρη γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα


Ήταν τεράστια η χαρά μου, όταν ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου, ανέλαβε την έκδοση σε μορφή e-book των τεσσάρων χρωματιστών παραμυθιών, «Το κόκκινο παραμύθι», «Το κίτρινοπαραμύθι», «Το πορτοκαλί παραμύθι» και «Το λευκό παραμύθι» που μαζί με τον Κώστα Στοφόρο φτιάξαμε, με έναν ανορθόδοξο και μαγικό τρόπο, καθώς, τα παραμύθια φτιάχνονταν, όταν ο Κώστας έγραφε εμπνευσμένος από τις ζωγραφιές μου και μετά εγώ συνέχισα να ζωγραφίζω εμπνευσμένη από τις λέξεις του. 


Τα παραμύθια αυτά τα αγαπάω ιδιαίτερα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που ο Ηρακλής δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους επιθυμούν να τα διαβάσουν ελεύθερα. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η χαρά μου όταν «Το κόκκινο παραμύθι» και «Το πορτοκαλί παραμύθι» , μεταφράστηκαν στα αγγλικά και ταξιδεύουν με τις Εκδόσεις Σαΐτα σε όλο τον κόσμο. Ακολούθησε η έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή του παραμυθιού μου «Το αγόρι, το κορίτσι και μια τόση δα μικρούλα πραγματικότητα» και η μετάφρασή του σχεδόν άμεσα! Με εξέπληξε η ταχύτητα με την οποία από τη στιγμή που ερωτήθηκα για την απελευθέρωση των παραμυθιών στο διαδίκτυο, αυτά επεξεργάστηκαν και «πέταξαν» ελεύθερα, σε ελάχιστες μόλις μέρες, ακόμη και τα παραμύθια που μεταφράστηκαν. Τα παραμύθια είναι όμορφα επεξεργασμένα, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη, ταιριάζουν στην αισθητική μου και είναι πανεύκολο να τα κατεβάσεις και να τα απολαύσεις. Νιώθω τιμή που ένας άνθρωπος, άξιος, με ήθος και γνώση, έδωσε την ευκαιρία στα παραμύθια που αγάπησα να «πετάξουν» σε όλο τον κόσμο ελεύθερα. Ευχαριστώ εκδόσεις Σαΐτα!

Γνωρίστε τη Στεφανία…
Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι συντηρήτρια Αρχαιολογικών Ευρημάτων και Έργων Τέχνης, και συνεργάζεται με μουσεία της χώρας μας (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου) και του εξωτερικού (University of Missuri-St. Louis, Smisthonian Institusion, American Museum of National History), τόσο για τη συντήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης, όσο και για την κατασκευή εκμαγείων και αντιγράφων απολιθωμάτων καθώς και αντικειμένων τέχνης προς έκθεση σε αυτά. Επίσης, εργάζεται ως συντηρήτρια in situ, κατά τις ανασκαφικές περιόδους αλλά και τις περιόδους μελέτης στο πρόγραμμα του University of Missuri-St. Louis, Iklaina project, στην προϊστορική ανασκαφή στην Ίκλαινα.

Από τότε που έγινε μητέρα, δηλαδή από το 2002, την αγάπη της για τα αντικείμενα τέχνης και καθημερινής χρήσης όλων των εποχών, θέλησε να βρει έναν απλό και παιχνιδιάρικο τρόπο ώστε να εμφυσηθεί στα παιδιά. Έτσι άρχισε να εργάζεται ως εικαστικός σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία και να διδάσκει στα παιδιά την Ιστορία της Τέχνης μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, παιχνίδι, βιωματικές ασκήσεις, οπτικοακουστικά ερεθίσματα και κυρίως χαμόγελο και χαρούμενο μα πειθαρχημένο κλίμα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών παραμυθιών και τη ζωγραφική και έχει στο ενεργητικό της 5 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής όπου τις εικόνες συνόδευαν παραμύθια που έγραψε ο Κώστας Στοφόρος, ενώ τα παιδιά είχαν ενεργό ρόλο στη δράση και εξέλιξη της ιστορίας.

Στο ατελιέ της, συχνά φιλοξενεί μικρά παιδιά, όπου ανάλογα με τη διάθεσή τους παίζουν μαθαίνοντας μέσα από την τέχνη.


Αγαπάει την επαφή με τον κόσμο των παιδιών και νιώθει ευτυχισμένη όταν της επιτρέπουν να μπει σε αυτόν. Έτσι νιώθει μετά από τα μαθήματα, ως εικαστικός: χαρούμενη.

Δημοσίευση σχολίου