Ο Ηλίας στο χωριό του μπαρμπα-Ευρούλη


Τίτλος: Ο Ηλίας στο χωριό του μπαρμπα-Ευρούλη
Συγγραφέας: Άννα Κόνδη
ISBN: 978-618-5040-32-1


Συντελεστές
Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου
Σχεδιασμός εξωφύλλου, Σελιδοποίηση: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σύντομη περίληψη
Μέσα από το παραμύθι «Ο Ηλίας στο χωριό του μπαρμπα-€υρούλη», τα παιδιά θα μάθουν την αξία που έχουν τα χρήματα, ειδικά σε δύσκολες οικονομικές περιόδους. Θα κατανοήσουν πως η υπερκατανάλωση δεν ταιριάζει στις εποχές που διανύουμε. Θα μάθουν πως για να αποκτήσεις κάτι, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και κόπο. Τα χρήματα δεν είναι για να τα ξοδεύουμε αλόγιστα αλλά πρέπει να τα αποταμιεύουμε και να τα χρησιμοποιούμε για να αποκτάμε μόνο ό,τι χρειαζόμαστε.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Οκτώβριο του 2013.


Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 1,68 MB)


Ακούστε το παραμύθι σε μορφή audio book




Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 

  
(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)

5 σχόλια:

  1. το πρώτο ελληνικό παραμυθάκι με θέμα την οικονομική κρίση και τη σωστή διαχείριση των χρημάτων....αφιερωμένο στο νεογέννητο αγγελούδι μου....τον Ηλία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Συγχαρητήρια" είναι μια μικρή λέξη για το βιβλίο αυτό.
    Πολύ ευχάριστη και "εύκολη" γραφή για τα παιδιά. Να είστε περήφανη για το βιβλιαράκι σας και να ξέρετε πως θα διαβαστεί στα μακρινά Εμιράτα στα παιδιά που συνεχίζουν να μαθαίνουν εδώ την Ελληνική γλώσσα. Περιμένουμε με ΠΕΙΝΑ επόμενο βιβλιαράκι σας.
    Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!!

    Εριφύλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυχερουλης ο μικρος Ηλιας.. οικονομολογος θα γινει !!! να μας ζησει και να τον χαιρομαστε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νάτο, λοιπόν, και το δεύτερο βιβλίο που αφήνει σαν μικρό χαρταετό στον ουρανό η νεαρή συγγραφέας.Σαν τον Ιορδάνη με το μαγικό του μολυβάκι,που ανακαλύπτει στην ψυχή και στο νου του μαγικές δυνάμεις που τον καθοδηγούν να βρει λύσεις στα αδιέξοδα που τον βασανίζουν, ο μικρός Ηλίας πέφτει λιγάκι απότομα στον πραγματικό κόσμο. Δεν μπορεί να έχει πια όλα όσα θέλει. Έχει όμως κέφι, θέληση, τσαγανό, φαντασία, ευελιξία, προσαρμοστικότητα και μια μικρούλα καρδιά που "ακούει",ευαίσθητη και τρυφερή. Θέλει να παίρνει μα έχει και να δώσει, σαν όλα τα αληθινά παιδάκια του κόσμου. Άλλος ένας παραμυθένιος ήρωας της Άννας που διασκεδάζει, μαγεύει και εμπνέει τα παιδιά που είχαν την "τύχη" να μεγαλώνουν σε δύσκολη εποχή και πρέπει να μάθουν να αγωνίζονται για να αποκτήσουν αυτά που θέλουν. Ελπίζω πως οι περιπέτειες του μικρού Ηλία δε σταματούν εδώ. Γιατί αυτός ο καινούργιος πολύπλοκος κόσμος μπορεί να δώσει τόσες αφορμές για σκέψη που λύνει προβλήματα και φαντασία που ανοίγει δρόμους και δημιουργεί. Καλώς μας ήρθες λοιπόν έξυπνε, τρυφερέ, δυνατέ κι αποφασιστικέ μικρέ Ηλία! Έκανες ήδη τους πρώτους σου φίλους! Ελένη Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι επίσης ένα μεγάλο "Μπράβο" στον Αποστόλη Ιωάννου για τις υπέροχες πολύχρωμες ζωγραφιές του, που ζωντανεύουν το παραμύθι και το κάνουν τόσο ελκυστικό στα μάτια των παιδιών. Δεν θα χορταίνουν να τις κοιτούν! Ελένη Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή